Rosatom Genel Müdürü, Akkuyu’yu ziyaret etti


Rosatom Genel Müdürü Likhachev Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti. Aleksey Likhachev, NGS’nin ana tesislerinde incelemelerde bulundu ve ilk güç ünitesindeki devreye alma çalışmalarını değerlendirdi.

 

Tarih : 27 Eylül 2024 Cuma 10:44

Haber Merkezi

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev başkanlığındaki Rosatom yönetiminden bir heyet, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasına çalışma ziyaretinde bulundu. Akkuyu NGS projesinde yer alan yetkililer ile bir araya gelen Likhachev 1’inci Ünite’deki devreye alma kompleksinin ana tesislerindeki çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı. Rosatom yöneticilerine sahada Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Anton Dedusenko ve Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Sergei Butckikh eşlik etti.

ŞALT EKİPMANINI BARINDIRACAK BİNAYI DA İNCELEDİ

Likhachev, genel inşaat çalışmalarının tamamlandığı ve devreye alma çalışmaları için aktif hazırlıkların devam ettiği Akkuyu NGS’nin 1’inci Ünitesi’ndeki reaktör binasını ziyaret etti. Likhachev ve beraberindeki heyet, şalt ekipmanını barındıracak binayı da inceledi. Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Sergei Butckikh, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin devreye alınması için yapılan hazırlıkların son aşamasındayız, dolayısıyla sahadaki çalışmalar mümkün olduğunca aktif şekilde yürütülüyor. Güç ünitesinin tüm sistemleri ve parçaları kademeli olarak çalışmaya hazır duruma getiriliyor ve tasarım parametrelerine uygunlukları titizlikle kontrol ediliyor. Yıl sonuna kadar, türbin binasındaki önemli operasyonlardan biri olan türbin ünitesinin çark cihazına yerleştirilmesi gerçekleştirilecek. Bu, türbin kurulumundaki son aşamayı teşkil ediyor, böylelikle türbin ünitesi ve tüm yardımcı sistemler test için hazır hale gelmiş olacak. Devreye alma işlemine hazırlanmak, tüm proje ekibinin maksimum katılımını gerektiriyor. Bununla birlikte Rosatom, NGS'lerin hem inşasında hem de işletilmesinde güvenliği her zaman ön planda tutmaktadır. Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin inşası da bunun bir göstergesidir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA