Ekmen’den hasta mahkumlar için soru önergesi


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ağır hasta, engelli ve kocamış mahkûmların sağlık raporunu almada yaşadıkları çileyi bitirmeye yönelik TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. Ağır hasta, engelli ve kocamış mahkûmların ilgili sağlık raporlarının Adli Tıp Kurumu gibi kamu hastaneleri üzerinden de alınabilmesi gerektiğini ifade eden Ekmen, “Söz konusu değişiklikle ağır hasta, engelli, kocamış olan mahkûmların sağlık raporlarının alınması sürecinde karşılaşılan bürokratik engelleri azaltacaktır” dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2024 Cuma 12:59

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, mahkûm haklarının korunması, infaz sürecinin adil ve insancıl bir şekilde yürütülmesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu. 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik teklifinde bulunan Ekmen, söz konusu kanun değişikliğiyle sürecin daha etkin ve adil bir şekilde yürütüleceğini kaydetti.

KANUN TEKLİFİ İNSANİ BİR YAKLAŞIM GETİRECEK

Kanun teklifinin genel gerekçe kısmında Ekmen, mevcut düzenlemelerde bazı eksiklikler ve pratikte karşılaşılan sorunların, kanunun amacına tam olarak ulaşmasını engellediğine dikkati çekti. 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da bazı değişiklikler yapılmasının zaruri hale geldiğini ifade eden Ekmen, “Teklif, mahkûmların cezalarının infazında daha esnek ve insancıl bir yaklaşım benimsenmesini sağlayacaktır. Bu değişiklik, infaz sürecinin daha etkin ve adil bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunacaktır. Düzenleme ile cezaların tamamlanmasına kalan süre 3 yıldan 5 yıla çıkartılarak ağır hasta, engelli ve kocamış hükümlüler için insani bir yaklaşım getirilmektedir” ifadeleri yer aldı.

TEKLİFLE ADLİ TIP’TAN KAYNAKLI BÜROKRATİK ENGELLER AZALTILACAK

Ekmen, ağır hasta, engelli ve kocamış mahkûmlarla ilgili sağlık hizmetlerinin hızlıca yapılması ilişkin, “Mevcut düzenlemede yer alan ‘Adlî Tıp Kurumundan alınan veya Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenip Adlî Tıp Kurumunca onaylanan’ ibaresinin ‘kamu hastanelerinden alınan’ şeklinde değiştirilmesi, pratikte yaşanan bürokratik zorlukların ve gecikmelerin önüne geçilmesini amaçlamaktadır. Bu değişiklik, ağır hasta, engelli ve kocamış olan mahkûmların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkin bir şekilde erişimini sağlayacak, sağlık raporlarının alınması sürecinde karşılaşılan bürokratik engelleri azaltacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Kanun teklifinin sonuç kısmında Ekmen, şu ifadeleri kullandı; “Bu kanun teklifi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da yapılacak değişiklikler, mahkûm haklarının korunması ve infaz sürecinin daha adil, insancıl ve etkin bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunacaktır. Söz konusu değişikliklerin hayata geçirilmesi, ceza adalet sistemimizin adil ve insan odaklı işlemesine önemli katkılar sağlayacaktır.” (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA