Üretimin olmadığı yerde enflasyon düşmez!


Dar gelirli kesimin hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçirdiğini ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Hepimiz bu hükümetin kısa vadede herhangi bir çözüm üretemeyeceğini görüyoruz. Vatandaşa tasarruf yap diyorlar, ama kendileri şatafatlı yaşantılarından taviz vermiyorlar. Üretimin olmadığı yerde enflasyon düşer mi? Üretimin olmadığı bir yerde işsizlik azalır mı? Şu anda hemen her evde işsiz insanlarımız var. Üniversite mezunu genç beyinler Ülkesinden umudunu kesmiş, geleceklerini başka Ülkelerde arıyor. Hepsinden önemlisi de Ülkeyi yönetenlere olan güven kaybolmuş. Söylediklerine kimse inanmıyor” dedi.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 14:04

Neşet TORUN

Sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ülke ve dünya gündemini değerlendiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Türkiye’nin gündeminde birbirinden farklı o kadar çok konu var ki, yazsak sahifeler almaz. Ancak, tüm konular içerisinde vatandaşı doğrudan ilgilendiren, vatandaşı yaşadığına pişman eden en önemli konu enflasyon ve hayat pahalılığı. Çünkü bu konudan zengin ya da fakir herkes muzdarip. Özellikle dar gelirli olanlar, emekli ve asgari ücretliler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Dünkü TV Haberlerine göre ekonomik sıkıntılardan dolayı ödenemeyen yaklaşık 27 milyon banka kartı borcundan bahsediliyor. İnsanlar ödeyemedikleri banka kartı borçlarını bir başka bankadan aldığı kredilerle ödemek zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Hükümet hala bahanelerin arkasına sığınıyor, aldığı tedbirlerle enflasyonun düşme eğilimine girdiğinden bahsediyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ARTIK İKTİDARA GÜVENMİYOR”

Ancak vatandaşın artık bu söylemlere inanmadığını iddia eden Kocamaz, “Çünkü henüz vatandaşa yansıyan herhangi bir iyileşme söz konusu değil. Aslında hepimiz bu hükümetin kısa vadede herhangi bir çözüm üretemeyeceğini görüyoruz. Vatandaşa tasarruf yap diyorlar, ama kendileri şatafatlı yaşantılarından taviz vermiyorlar. Üretimin olmadığı yerde enflasyon düşer mi? Üretimin olmadığı bir yerde işsizlik azalır mı? Şu anda hemen her evde işsiz insanlarımız var. Üniversite mezunu genç beyinler Ülkesinden umudunu kesmiş, geleceklerini başka Ülkelerde arıyor. Hepsinden önemlisi de Ülkeyi yönetenlere olan güven kaybolmuş. Söylediklerine kimse inanmıyor. Bana göre söylediklerine kendileri de inanmıyor. Hedefledikleri rakamlarda durmadan değişiklik yapıyorlar. Mesela orta vadeli programdaki Kasım sonu enflasyon beklentilerini yüzde 38’den yüzde 41’e çıkarttılar. Yüzde 38’e düşüremeyeceklerini artık kendileri de anladı. Ancak biz yine de enflasyonun düşmesine yönelik umutlarımızı tamamen kaybetmeyelim. Zira umutsuzluk imansızlıktır. Allah’tan ümit kesilmez. Bekleyelim ve görelim. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler” dedi.

“BU İNSANLIK DIŞI MAHLUK DÜNYAYI TAKMIYOR”

İsrail’in Ortadoğu’daki katliamlarına da tepki gösteren Kocamaz, “Tüm dünya, özelliklede Arap İslam Alemi seyrederken, Amerika destekli katil Netenyahu liderliğindeki terör devleti İsrail vurmaya, kırmaya, yakmaya, yıkmaya ve öldürmeye devam ediyor. Bu insanlık dışı mahluk dünyayı takmıyor. Saldırı ve işgallerini devam ettiriyor. Gazze’yi yerle bir etti. Yaşlı, kadın, çocuk demeden binlerce kişiyi öldürdü. Ardından işgal etti! İnsanları Gazze’yi terk etmeye zorladı. İnsanlık dışı muamelelerle Gazze’ye gönderilen yardımları engelledi. İnsanları aç susuz bıraktı. Yetmedi Filistin’e destek çıkan Yemen’i, İran’ı ve Lübnan’daki Hizbullahı hedef alarak, füzeler fırlatarak yada siber saldırılar yaparak terör eylemlerini sürdürdü. İsrail için tehlikeli gördüğü önemli kişileri hedef aldı ve öldürdü. Ve hala dünya seyretmeye, İsrail’de vurmaya yakmaya yıkmaya devam ediyor. Ve ne acıdır ki, geçmişte Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen hainlere yardım ve yataklık ederek terör eğitimleri veren, Türkiye ve Türk Milleti’ne her konuda düşmanca tavırlar sergileyen, Türkiye’ye hasım olan Ülkelerle işbirliği yapan Filistin’e, Türkiye’den başka arka çıkan ve destekleyen bir Ülke yok. Ve üzülerek belirtmeliyim ki, Türkiye’nin bu desteğini, Filistin dahil, dünyada ciddiye alan herhangi bir ülkede yok!

“İNSANLIK İFLAS ETMİŞ. DÜNYA VURDUMDUYMAZ HALE GELMİŞ”

İsrail’in katliamlarına dünyanın sessiz kalmasına da dikkat çeken Kocamaz, “İnsanlık iflas etmiş. Dünya vurdum duymaz hale gelmiş. Kalpler nasır bağlamış. İnsani değerler yok olmuş. Ortadoğu’da devlet terörü yaşanıyor, kimse kılını kıpırdatmıyor. Koskoca İslam aleminden ciddi bir tepki yok. Hıristiyan alemi de zaten katil İsrail’in sergilediği insanlık dışı terörü gizli ya da açık destekliyor. Peki, Birleşmiş Milletler Teşkilatı ne güne duruyor? Bu Teşkilat niçin kuruldu? Görevi ne? Bu Teşkilat ne iş yapar? Yani, koskoca dünyada bu eli kanlı katilleri durduracak, bu terörü engelleyecek, yaşanan dramın önüne geçecek bir kişi ya da devlette mi yok? Böyle bir kişi ya da devlet yoksa, peki bu akan kan nasıl duracak? Yaşanan dram nasıl sona erecek? Hani Rusya Filistin’in yanındaydı. Hani Filistin’i destekliyordu. Şunu kimse unutmasın. “El elin eşeğini türkü çağırarak arar!” diye bir söz var. Koskoca Arap Alemi, kendi dininden, kendi milletinden ve aynı kültüre sahip olan Filistin’e destek vermiyorsa başka Ülke destek verir mi? Elbette vermez. Verse de manevi destek verir ki, o da bu kanlı eylemleri durdurmaya yetmez. Allah sonunu hayır eylesin. Allah tüm İslam dünyasına, özellikle de Arap Alemi’ne akıl fikir versin. Onlarda üç günlük dünya menfaati için kendilerinden olmayanlara yalakalık yaparak ellerini ayaklarını öpüp te kendilerini kullandırmasınlar” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA