Silifke’de ücretsiz halk oyunları kursu başlıyor


Silifke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, halk oyunlarına ilgi duyanlara eşsiz bir fırsat sunuyor. Silifke Belediyesi tarafından düzenlenecek ücretsiz halk oyunları kursuna katılmak isteyenler için kayıtlar başladı.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 14:21

Haber Merkezi

 Gençlerde 15-25 yaş, yetişkinlerde ise 25-40 ve +40 yaş üzeri yaş kategorisinde düzenlenecek halk oyunları kursu, gençler için Pazartesi günleri saat 18:00-20:00 saatleri arasında, yetişkinler için ise Çarşamba günleri saat 18:00-20:00 saatleri arasında düzenlenecek. Kursa müracaat için adayların Silifke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne 10 Ekim 2024 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiği gibi 444 69 20 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi edinebilirler.

BAŞKAN TURGUT, ‘HALK OYUNLARIMIZI YAŞATIYORUZ’

 ‘Sahip olduğumuz gelenekleri, örfleri, milli ve manevi değerleri geleceğe taşımak en önemli görevimizdir’ diyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Silifke Halk Oyunlarımız, adeta birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur. Halk oyunları bir halkın en özel kültür varlığıdır. Bu bağlamda Silifke halk oyunları da yöremizin kültürünü yansıtan önemli bir halkbilim unsurlarından biri olmuştur. Nasıl, Erzurum'da bar, Doğu ve Güneydoğu'da halay, Trakya'da hora, Karadeniz'de horon ve birçoğu omuz omuza oynanan oyunlarsa, Silifke halk oyunlarımızda hareketi, canlılığı ve neşesiyle yöremizin vazgeçilmez bir halk oyunu haline gelmiştir. Silifke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün düzenlediği ücretsiz halk oyunları kursuna ilgi duyan herkesi bekliyoruz’ dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA