Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Kursu açıldı


Öğrenci ve öğretmenlerin ortaya koydukları eserleri tescillemek adına Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı’nın hazırlayıp ortaya koyduğu proje kapsamında hazırlanan "Fikri Sınai Mülkiyet Hakları/Patent/Faydalı Model/Tasarım/Coğrafi İşaretli Ürün Programı" Hizmet İçi Eğitim Kursu açılış programı Mersin Hizmetiçi Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 10:18

Haber Merkezi

81 ilden gelen İmam Hatip okullarındaki öğretmenlerin bulunduğu açılışa; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Önder Sarı, Yenişehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Necmettin Dinç ve Hizmetiçi Enstitü Müdürü Muharrem Köse katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

“İMAN EDİP SALİH AMEL İŞLEYENLER CENNET EHLİDİRLER”

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş açılış konuşmasında: "Bakara suresinin 82. ayetinde buyurulduğu gibi "İman edip salih amel işleyenler cennet ehlidirler ve onlar orada kalıcıdırlar." amel dediğimiz şey sadece namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek değildir.  Hz. Ali'nin "Kişilerin kıldığı namaz sizi aldatmasın. Yaptığı işlere ve amellere bakın." Biz Ülkemiz adına, insanlık adına değer katacak bir çocuk yetiştirdiğimizde aslında salih amel olarak hazinemizi de doldurmuş olacağız. Kız çocukları diri diri gömülürken, kız çocuklarına yaşam hakkı veren ve belki de o gün başlatılan hareketin bir sonucu, yani bir kız çocuğu olarak Türkiye'nin güzel şehri Mersin'de İl Millî Eğitim Müdürlüğü yapıyorum. Hazreti Muhammet Mustafa (S.A.V.) bir kişi idi ancak işte bir kız çocuğunun İl Millî Eğitim Müdürü olmasının önündeki engelleri aşarak bugün buralarda yer almasını sağlayabiliyor. Asla fethedilemez denilen ve bir çağı açıp bir çağın kapanmasına sebebiyet teşkil eden İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han da bir kişiydi. Herkesin başarılamaz dediği fethi gerçekleştiren bir kişinin inanmışlığıyla İstanbul'u fethettik. Bu millet artık hastalanmıştır denilen yerde milletin azmini ve kararlılığını yanına alarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bir kişiydi” ifadelerini kullandı.  

“İYİLİKLERİN YETİŞMESİ İÇİN GAYRET VE ÇABA SARF EDECEĞİZ”

Yetiştirilen bir çocuğun bu Ay Yıldızlı Bayrağın dalgalanması için hizmet etmeye kâfi geleceğinin altını çizen Durmuş, “Çünkü onun inanmışlığı, etrafındaki inanmış kitleyi artıracaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin iki yüzüncü, üç yüzüncü, dört yüzüncü yıllarını görmek istiyorsak eğer 15 Temmuz darbe kalkışmasında bir mermiye siper olan Ömer Halisdemirler gibi cengaverlerin, iyiliklerin yetişmesi için gayret ve çaba sarf edeceğiz ki Ay Yıldızlı Bayrağımız dalgalanmaya devam etsin. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın. Şimdi Fatih Sultan Mehmet Han'ı yetiştiren Akşemsettin hazretleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştiren Mustafa Hoca olduğumuzun farkına varmış olmamız lazım. Bir kadın olarak da kadın arkadaşlarıma da ilaveten Fatih Sultan Mehmet Han'ı yetiştiren bir Hüma Hatun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştiren bir Zübeyde Hanım olduğumuzun farkına varırsak eğer, değil coğrafyamızın, tüm dünyanın son kalesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'mizde gençlerimiz inanılmaz işlere imza atacaktır." dedi. Protokol konuşmalarının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

OKUMA BAŞARISININ ARTIRILMASI PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022 yılından bu yana Çukurova Kalkınma Ajansı Teknik Desteği ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle Üst Düzey Düşünmeye Dayalı Okuma Başarısının Artırılması Projesi yürütülmektedir. İlimizdeki ilk ve ortaokullardaki öğrencilerin okuma başarısını artırmayı hedefleyen proje, 3. yılı olan 2024-2025 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK desteğiyle sürdürülecektir. Proje; Akdeniz, Erdemli, Tarsus, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerindeki belirli ilk ve ortaokullarda öğrencilere yönelik Bakanlığımızın müfredatına bağlı ve yeni ölçme değerlendirme yönetmeliğinde alınan kararları destekleyici nitelikte, Türkçe Ders Kitabında yer alan metinlere bağlı açık uçlu sorularla yürütülmektedir. Çalışma sürecinde elde edilen veriler ve başarı çıktıları raporlanmaktadır. TÜBİTAK tarafından da yenilikçi olduğu tescillenen Türkiye'de ilk ve tek olan çalışma kapsamında bu yıl; sınıf içi uygulamalar, izleme testleri, sosyal kültürel etkinlikler, veli bilgilendirme toplantıları ve puanlama çalıştayları planlanmıştır. Bu kapsamda projenin 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürütülecek sınıf içi ve dışı çalışmalarına yönelik sorular, puanlama anahtarları, yönergeler ve sosyal kültürel etkinlik planlaması için 21-25 Ekim 2024 tarihinde 5 gün atölye çalışması gerçekleştirilmektedir. Atölyenin açılış programı yapılmıştır. 1. Oturumu İl Millî Eğitim Müdürü Yardımcısı Kutlutekin Baş'ın konuşmasıyla başladı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ömer Kutlu'nun sunumu ve atölye çalışmasıyla devam etti. Öğleden sonra 14.30'da başlayan 2. Oturum'da katılımcı okul koordinatörü öğretmenlerle uygulamalı çalışmalar yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Fazilet Durmuş, "Şunu biliyoruz ki başarının sırrı okumaktır. Bakanlığımızın uyguladığı tüm sınavlarda başarılı okuma yapabilen öğrencilerimizin, istatistiksel olarak başarılı olduğu gözlemlenmiştir. Hızlı okuyan, okuduğunu anlayıp yorumlayabilen öğrencilerimiz, sınavlarda farklarını ortaya koymuşlardır. Bu sebeplerden ötürü öğrencilerimizin bu yönünü ortaya çıkarıp geliştirebildiğimiz sürece başarıyı da yakalamış olacağız. Bu açıdan bu projemiz çok anlamlıdır.  Elbette okuma başarısının arttırılmasında tek amacımız sınavlarda başarılı olmak değil. Evlatlarımıza düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu sayede dijital tehlikelerden uzak tutmak bu tür projelerimizi yaygınlaştırmakla mümkün olacaktır" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA