Avukatlar, kadınlar için ‘Adalet Nöbeti’ tuttu


Baroların ve avukatların Türkiye’de adalet sistemindeki aksaklıklara, avukatlara yönelik giderek artan gözaltı ve tutuklamalara dur diyebilmek ve adil yargılama hakkı için her ay bir ilde gerçekleştirdiği adalet nöbeti bu kez, her geçen gün artan kadın şiddetini ve cinayetlerini protesto etmek amacıyla Adana Adliyesi önünde tutuldu. Burada konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Kadına şiddetin tek nedeni, kadınlardan korkuyorlar. Çünkü kadın uyanırsa toplum uyanır, toplum uyanırsa dünya uyanır” dedi.

 

Tarih : 22 Aralık 2019 Pazar 13:06

Haber Merkezi

Baroların İstanbul’da başlattığı, daha sonra Bursa, İzmir, Ankara, Hatay, İstanbul, Van, Kocaeli, Artvin ve Diyarbakır Baroları öncülüğünde tutulan adalet nöbeti bu kez Adana Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Adalet nöbetine Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Adnan Günbay, Sayman Kazım Yüksel ve yönetim kurulu üyesi Mahçe İnanoğlu Deprem, Adana, Antalya, Artvin, Batman, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van, Yalova Baro Başkanları ile Aydın, Bursa, Kahramanmaraş, Kırklareli, Osmaniye Barosu yönetim kurulu katıldı. Avukatlar, katledilen kadınların fotoğraflarında ‘Ölmek İstemiyoruz’, ‘Adalet İstiyoruz’ yazılı dövizlerle kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini bir kez daha protesto etti.

 

“KADINLARDAN KORKUYORLAR”

Burada konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yine kadına karşı şiddete dur demek için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Erkeğin şiddetine son diyeceğimiz günleri hep birlikte yakın zamanda yaşayacağız. Değerli dostlar, neden kadına şiddet? Neden? Hiç düşünüyor musunuz? Kadına şiddeti önleme günü ile ilgili etkinlikler yapılıyor ama kadına yine şiddet var. Çünkü kadın uyanırsa toplum uyanır, toplum uyanırsa dünya uyanır. Kadına şiddetin sadece bir nedeni var, kadınlardan korkuyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok çünkü kadınlarımız her yerde. Eşit vatandaş olarak haklarına sahip çıkıyorlar. Bunu çekemiyorlar” ifadesini kullandı. Mersin Barosu yönetim kurulu üyesi Mahçe İnanoğlu Deprem ise, “Bu güzel mesleği ifa etmekten onur duyduğum avukat bir kadın olarak, evli bir kadın olarak, henüz anne değilim ama yeğen yetiştiren bir teyze olarak, cumhuriyet kadını olarak; yaşadığımız bu güzel ülkede, doğup büyüdüğümüz memleketimizde, nefes aldığımız her sokakta, dilediğimiz saatte, dileğimiz kıyafetle, dilediğimizce ve özgürce, kadın gibi yaşamak istiyoruz, ölmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“HUKUK DEVLETİ ŞERİATLA YÖNETİLEMEZ”

Öte yandan  Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamada, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun 14.12.2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, islami finans kuruluşlarının bağımsız denetiminin, islami kurallara göre denetlenmesi kararına tepki göstererek, kararın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasa’nın 2. Maddesinde belirtilen temel niteliklerine açıkça aykırı olduğunu vurguladı. Yeşilboğaz, “Türkiye hukuk devletidir, şeriat yönetimine geçit vermeyeceğiz. Şeriatı hukukun merkezine yerleştirmek isteyen siyasi iktidar, amacına ulaşamayacaktır” dedi. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “İslami finans kuruluşlarının bağımsız denetimini yapmak üzere görevlendirilen denetçiler için etik kurallar belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemede denetçilere, Kur'an ve hadislerden pek çok örnek verildi. Resmi düzenleme ile faizsiz bankacılığın denetlenmesi etik kurallara bağlanmış oldu. Bu karar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasa’nın 2. Maddesinde belirtilen temel niteliklerine açıkça aykırıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Hukuk devleti şeriat ile yönetilemez. Devletimizin herhangi bir kurumu böyle bir kararı alıp Resmi Gazete’de yayımlatarak Anayasa’ya aykırı davranmak gerekçesiyle suç işlemiştir. Şeriatı, hukukun merkezine yerleştirmek isteyen, adım adım şeriat devleti kurmak isteyen siyasi iktidar bu amacına ulaşamayacaktır. Barolar ve avukatlar var olduğu sürece, ülkemizde şeriat yönetimine geçit verilmeyeceği bilinmelidir. Bu karar derhal iptal edilmelidir” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA