MTSO, 134. Yaşını kutladı


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) kuruluşunun 134. yıldönümü kutlamaları düzenlenen gala yemeği ile sona erdi. Galada konuşan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Kenti bir bütün olarak düşünüyoruz. 1,5 yıldır görevdeyiz. Bu sürede kendimizi kente tanıttık, güven ortamı, birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kentimiz bize güveniyor. Artık bu uyumun meyvelerini almak istiyoruz. El ele bu kenti birlikte kalkındıracağız” dedi.

 

Tarih : 22 Aralık 2019 Pazar 13:15

Berna USLU

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) kuruluşunun 134. yıldönümü kutlamaları düzenlenen gala yemeği ile sona erdi. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol'un evsahipliğinde düzenlenen, kent protokolü, ilçe Oda Başkanları, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı ve STK başkanlarının da eşlik ettiği yemekte Oda yönetimi, Meclis Üyeleri ve çalışanları bir araya geldi.

“EMEKLERİMİZİN MEYVELERİNİ ALMAK İSTİYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “MTSO, yaşlandıkça gençleşen, hareketleri hızlanan, etkinliği artan bir kurum” değerlendirmesini yaptı. Odanın artan kurumsal tecrübesi yanında komitelerinin, meclisinin, yönetiminin çalışanlarının sürekli genç ve dinamik ekiplerden oluşması adına gayret gösterdiklerini ifade eden Kızıltan, “MTSO, mesleğin en önemli kurumudur. Sürekli yenilenen dinamik bir örgüt. Her alanda kente hizmet verme arzusunda olan bir örgüt. Bugün ticaretten sanayiye, eğitimden kültüre, sosyal yardımlaşmaya her konuda Odamızın imzası vardır. Kenti bir bütün olarak düşünüyoruz. 1,5 yıldır görevdeyiz. Bu sürede kendimizi kente tanıttık, güven ortamı, birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kentimiz bize güveniyor. Artık bu uyumun meyvelerini almak istiyoruz. El ele bu kenti birlikte kalkındıracağız” dedi.

İZOL: “MTSO KENTİN OMURGASIDIR”

Meclis Başkanı Hamit İzol ise sözlerine, MTSO'nun kentin her anlamda omurga kuruluşlarından biri olduğunu belirterek başladı. Kentin sadece ekonomisinde değil, eğitiminde, sosyal sorunlarının çözümünde, sağlıktan spora, kültürden sanata her alanda çalıştıklarını kaydeden İzol, “Kurumlar tek başına bir anlam ifade etmez. İçindeki insan kaynağı ile değer bulur. Nitelikli insan kaynağına dayanmayan kurumlar, bir tabeladan öteye geçemez. İşte MTSO, 134 yıl gibi uzun bir süreci başarı ile bugünlere getirdiyse, bunun arkasında bu işe gönül veren, kentini seven nitelikli insanlar vardır. Gönüllü insanlar vardır. Geçmişten bugüne emek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.  Kurumlar kentin diğer kurumlarıyla uyum ve dayanışma içinde çalışması halinde kente yararlı olabilir. İşte bu akşam bu salonda bulunan birçok konuğumuz, Odamız ile dayanışma içinde, bir ailenin parçası gibi hareket eden, Mersin için ortak aklı yakalamayı başaran kurumların temsilcileridir" dedi.

SEÇER: “MESLEK ODALARI, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, SENDİKALAR DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI”

Başkan Seçer ise üniversiteyi bitirdiği 1987 yılında iş hayatına atıldığını ve o tarihten itibaren de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında, siyasi görevi başlayana kadar hep ilişki içerisinde olduğunu dile getirdi. Siyasete girdikten sonra bu ilişkilerin farklı bir boyuta evrildiğini ifade eden Seçer, “Ben meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların önemli yapılar olduğunu, demokrasilerin olmazsa olmaz temel ögelerinden biri olduğunu göreve geldikten sonra daha iyi kavramaya başladım. Baktım ki, özellikle parlamentoda yasalar yapılırken bize karanlık yolları aydınlatan kurumlar, kuruluşlar sivil toplum örgütleri. Onlar bize el feneri görevi görüyor. Hangi konuda olursa olsun, o konuya ait bir sivil toplum örgütünün bilgisi, birikimi, önerileri, yol göstericiliğinin bizim bilgimizden, becerimizden, liyakatimizden çok daha üst seviyede olduğunu gördüm” diye konuştu. Geçtiğimiz aylarda MTSO tarafından “Mersin Başkanı’ndan Ne Bekliyor?” toplantısına katıldığını ve orada odanın kente dair beklentileri ile kendi hazırladıkları seçim bildirgelerinin örtüştüğünü dile getiren Seçer, “Göreve geldiğimden bu yana bütün kurumlarla olduğum gibi sadece Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile değil, Anamur'u, Erdemli’si, Mut’u, Silifke’si, Tarsus’u bütün ticaret ve sanayi odaları, başkanları ve nezdinde tüm üyeleri ile hep iyi temaslar içerisinde olmaya gayret ediyorum. Bunu kendi adıma bir menfaat temini için değil, kenti doğru yönetebilmek için yapıyorum. Kentin sorunlarını daha iyi kavrayabilmek, bu sorunlara çözüm bulabilmek için bunu yapıyorum. Onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bize önemli katkılar sunuyorlar” ifadelerini kullandı.

“MERSİN'DE BİR UYUM DÖNEMİ”

Yönettikleri kentte bir uyum dönemi başladığını ve bunun da en çok Mersinliler için önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “Valimiz, bizler, diğer bütün atanmış, seçilmiş tüm arkadaşlarımız, hepimizin bir dünya görüşü, ideolojik yapısı, bir parti mensubiyeti olabilir. Ancak eğer yaşadığımız, yönettiğimiz kentin ortak paydasında buluşabiliyorsak, bütün bu farklılıkları bir köşeye atabiliyorsak buradan karlı çıkacak olan Mersinliler olacak. Ben üzerime düşenin gereğini yapmaya çalışıyorum ve çalışmaya da devam edeceğim. Bizimle beraber kentin yönetiminde emek sarf eden, alın teri döken herkese de bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum. MTSO’da geçmişte ve günümüzde hizmet etmiş başkanları saygı ile anıyorum. Ekonominin yükseldiği her toplumda diğer bütün sorunlar teferruat kalır. Onları da çözeriz. İşin, aşın, ekmeğin olduğu her yerde huzur, mutluluk, keyif, eğitim, sağlık, kültür, sanat, demokrasi, hukuk devleti olur. Ben buna inanıyorum. İnşallah Mersin'de hep beraber, el birliği ile çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersinimize çok daha güzel eserler kazandıracağız. Sadece Türkiye'de, bölgemizde değil, dünyada çok daha saygın bir yere getireceğiz. MTSO kadim bir kurum. Çok önemli hizmetleri olmuş, olacağına da inanıyorum. Doğum gününüzü, yıl dönümünüzü kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

VALİ SU: “GİRİŞİMCİLERİN YOLUNU AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise kentin sürekli geliştiğini, eğitimden sağlığa, turizmden altyapıya her alanda ciddi hizmetler verildiğini anlattı. Kamu kanadında da özel sektör aracılığıyla da önemli yatırımlar gerçekleştiğine dikkat çeken Su, “Biz kamu olarak iş insanlarımızın tıkandığı yerde sorunları çözmeye gayret ediyoruz” dedi. MTSO’nun önemli hizmetler gerçekleştirdiğini kaydeden Su, “Bu kurum sadece yatırım ve istihdam ile uğraşmıyor, aynı zamanda eğitimde de güzel projeler yapıyor. Yönetimini, Meclisini tebrik ediyorum. Bunlar, ortak bir uyumla hep birlikte başardığımız işler. İlimizde bu güzel birliktelik devam ettiği sürece hep birlikte çok daha güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

Gece, Eda - Metin Özülkü çiftinin şarkılarıyla sona erdi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA