YAĞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ!


Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, Mersin’de 74 dönümlük kızılçam ormanının bulunduğu bölgede, yaklaşık bin 500 ağacın izinsiz kesilmesi olayına tepki gösterdi. Suçluların cezalandırılmasını isteyen çevreciler, bölgenin tekrar ağaçlandırılmasını talep ettiler. Kesilen bu ağaçların yerine yeni binalar yapılacağını iddia eden MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, dernek olarak buna izin vermeyeceklerini ve yağmaya karşı olacaklarının altını çizdi.

 

Tarih : 27 Aralık 2019 Cuma 14:22

“RANT KAPISI İÇİN KESİLDİ”

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) üyelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, ormanların sayısız türün ve milyarlarca insanın geçim kaynağı olmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek, "Ormanların faydaları sayesinde çevresel ve ekonomik döngü kendisini sürekli yeniler. Ancak insanlar her yıl milyonlarca dönüm ormanlık alanın yangın, tarımsal alan açma, şehirleşme, ısınma yakıtı gibi sebeplerle yok olmasını sağlıyor. Maalesef doğal yaşamımıza göz dikenler, geçen hafta Mezitli ilçemizde oksijen kaynağımız olan 74 dönümlük kızılçam ormanının bulunduğu bölgede, yaklaşık bin 500 ağacı sessiz, sedasız keserek rant kapısı açmaya çalışmışlardır. Planlı yapılan ağaç kesimi için bir kişinin kurban seçilerek tutuklanması bu işin cezasını affetmez" dedi.

“YAĞMANIN KARŞISINDAYIZ”

Kesilen bu ağaçların yerine yeni binalar yapılacağını iddia eden Aslan, "Dernek olarak bu yağmaların karşısındayız ve buna izin vermeyeceğiz. Yetkililerden kesilen ağaçların yerine aynı cins ağaçların dikimini en kısa sürüde gerçekleştirmelerini ve gerekli idari ve yasal önlemleri almaya çağırıyoruz. Dernek olarak toplumun tüm kesimlerini, gezegenimizin ve çocuklarımızın geleceği için doğal yaşamı tehdit eden politikalar karış demokratik ve duyarlı tepkilerini her zaman ortaya koymaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA