ANAMUR’DA YUNANLI VEKİLE BAYRAKLI PROTESTO


Mersin’in Anamur İlçe Belediyesi, Avrupa Parlamentosundaki konuşması sırasında bayrağımızı yırtan Yunan vekil Loannis Lagos’a, Anamur Belediye Meclisi, kürsülerine Türk Bayrağı asarak protesto etti. MHP’li Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, gündem öncesi yaptığı konuşmada, Türk’ün 5 bin yıllık tarihinde ne bir millete zulüm, ne bir toplumu aşağılama nede bir zümreye hakaret vardır. Esasen bir milletin şerefini temsil eden bayrağa yapılan saygısızlığın cevabını, yaklaşık 100 yıl evvel bir 9 Eylül sabahı İzmir’i Yunanlılardan temizleyen Mustafa Kemal Atatürk vermiştir” dedi.

 

Tarih : 6 Şubat 2020 Perşembe 11:43

Necdet TAŞ

 

Mersin’in Anamur İlçe Belediyesi, Avrupa Parlamentosundaki konuşması sırasında bayrağımızı  yırtan Yunan vekil  Loannis Lagos'a, Anamur Belediye Meclisi, kürsülerine Türk Bayrağı asarak protesto etti. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili Meclis Üyelerinin tamamının Türk Bayrağı ile kürsülerini donatarak haddini aşan Yunanlı vekili protesto ettikleri meclis toplantısında konu ile ilgili bir konuşma yapan MHP’li Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; “Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda Yunanlı bir milletvekili haddini aşarak ülkemize, aziz milletimize ve binlerce yıllık Türk Tarihine saldırmak maksadı ile rengini aziz şehitlerimizin kanından alan Türk Bayrağımızı yırtma cüretini göstermiştir” ifadelerini kullandı.

“BU ALÇAKLIĞI KABUL ETMİYORUZ”

Bir milletin şerefini temsil eden bayrağa yapılan saygısızlığın cevabını, yaklaşık 100 yıl evvel bir 9 Eylül sabahı İzmir’i Yunanlılardan temizleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiğini hatırlatan Başkan Kılınç, “Çiğnemesi için önüne serilen Yunan Bayrağını ‘’Bayrak bir milletin şerefidir, ne olursa olsun yerlere serilmez ve çiğnenmez, kaldırınız’’ diyerek yerden kaldırtmış, milletimize zulmeden, İzmir’i işgale kalkışan bu zihniyetin bile bir şerefi olduğunu ifade etmiştir.  Türk’ün 5 bin yıllık tarihinde ne bir millete zulüm, ne bir toplumu aşağılama nede bir zümreye hakaret vardır. Sevgi, barış ve hoşgörü ile tüm dünyaya nam salmış aziz milletimize ve şanlı bayrağımıza yapılan bu saldırıyı kınıyorum.  Rengini 10 aylık Bedirhan Bebekten, 15 yaşındaki Eren Bülbül’den, Kahraman Astsubayımız Ömer Halisdemir’den ve daha binlerce şehidimizden alan Al Bayrağımıza yapılan bu alçaklığı asla kabul etmiyorum” dedi. Anamur Belediye Başkanlığı evsel katı atık projesi, Sahil Projesi  ve  Anamur’un Kardeş  Kenti Almanya’nın Bingen Şehrine gidecek ekibin onayı 9 maddelik gündemin oy birliği ile kabul eden Başkan ve Meclis Üyeleri  toplantının sonunda  türk Bayrakları ile aile fotoğrafı çektirdiler.  Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Meclis üyelerine İkmal alanındaki konkosör  ve sıcak alsfalt tesisini gezdirerek bilgi verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA