DAĞ KEÇİSİ AVINA TEPKİ!


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Tunceli’de dağ keçilerini avlatmak için açtığı ihaleyi iptal etmesinin ardından bu kentte bulunan dağ keçileri kurtuldu ama Mersin’de hayata kalma mücadelesi veren dağ keçileri için tehlike sürüyor. Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Kaşpazarı Yaylası’nda koruma altında olan dağ keçileri, bilinçsiz ve kaçak avcıların hedefi haline geldi. Kaş Pazarı Dernek Başkanı Hüseyin Demir, ne kullandıkları tüfekler, ne de av yetenekleri ve ruhsatları bu keçileri vurma yetkisi olmayan ve halk arasında Bohçacılar olarak bilinen kaçak avcılar, rasgele bu keçilere ateş ediyorlar. İsabet alan hayvanların büyük bir kısmı kaçarak kayalıkların arasında ölüyor“ dedi.

 

Tarih : 15 Temmuz 2020 Çarşamba 14:05

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tunceli’de dağ keçilerini avlatmak için ihale açtığını duyurmuştu. 17 dağ keçisinin avlanması için 13 Temmuz’da gerçekleşeceği duyurulan ihale kamuoyunun yoğun tepkisinin ardından iptal edildi. Tunceli’deki dağ keçileri kurtuldu ancak Mersin’de hayata kalma mücadelesi veren dağ keçileri için tehlike devam ediyor.

ANAMUR’DA BİLİNÇSİZ VE KAÇAK AVLANMA SÜRÜYOR

Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Kaşpazarı Yaylası’nda koruma altında olan dağ keçileri, bilinçsiz ve kaçak avcıların hedefi haline geldi.  Kaş Pazarı Dernek Başkanı Hüseyin Demir, birçok dağ keçisinin yeni yavruladığı için vuruldukları zaman geride kalan yavrularının da açlıktan telef olduğunu ifade ederek, “Dağ Keçilerinin başındaki bu bilinçsiz avcı belasını anlatmadığımız yetkili kalması. Ama şu ana kadar bir çözüm bulamadık. Sorumluluğu altında bulunan Milli Parklarda yetersiz kalıyor. Olanlar dağ keçilerine oluyor. Bu hayvanların avlanması yönetmeliklerle belirlenmiş. Dağ keçileri 12 ay üzerinden koruma altında. Ancak devletin yasalarla sınırladığı av müsaadeleri mevcut. Bu hayvanları avlamak isteyen avcıların bazı statüleri var. Bir kere devletin kasasına 30-40 bin lira gibi ciddi paralar ödüyorlar. Bu da yetmiyor, eğer hayvanı öldürmez ve yaralı bırakırlarsa ayrıca ciddi cezalar ödüyorlar. Bunun hepsini de ava çıkmadan yazılı sözleşme ile kabul ediyorlar.  Ben avcılığa karşı değilim. Kaçak ve bilinçsiz avcılığa karşıyım” diye konuştu. NECDET TAŞ’IN HABERİ

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA