Havalimanından 3 gün ayrılmadım!


15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı tarihte İstanbul Vali Yardımcılığı görevini yürüten Anamur İlçe Kaymakamı İsmail Gültekin, darbe günü yaşadıklarını anlattı. Türk Milletinin o gece destan yazdığını ifade eden Gültekin, “Ben üç gün İstanbul Havalimanı’ndan ayrılmadım. Ordaydım üç gün boyunca. Elinde Türk Bayrağıyla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve mesajıyla Hava limanına gelip darbecilerin karşısına durmasıydı. İstanbul’un her noktasında İstanbullu o kararlı duruşunu gösterdi. Evet. Şehitler verdik. Çok büyük acılar çektik, gazilerimiz oldu ama şu an sizlerle birlikte Anamur’da da görüyorum ki, 4. yılında biz Anamurlular olarak buradan Tüm Türkiye’ye aynı mesajı paylaşıyoruz. Bu tür hainlere asla izin vermeyeceğiz. Bizim tavrımız mazlum milletlere örnek olacak ve bundan sonra bu ülkede darbe asla olmayacak” dedi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2020 Perşembe 12:51

Adem GÜNEŞ

Mersin’in Anamur İlçesi’nde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Şehitleri Anma Programı Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Anamur Kaymakam İsmail Gültekin, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Ünal, Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı etkinlik, korona virüs salgını nedeni ile sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar ve ekibinin hazırladığı Kur’an tilaveti ilahiler ve Müftü Zeynal Abidin Çınar’ın duası ile devam etti. 

İŞTE O DEHŞET GECESİ

Programda FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girişiminde bulunduğu tarihte İstanbul Vali Yardımcılığı görevini yürüten Kaymakam İsmail Gültekin, darbe günü yaşadıklarını paylaştı. 15 Temmuz şehitleri nezrinde tüm şehitlerimizi saygı ile andığını ifade eden Kaymakam Gültekin, “Birkaç gün önce Fransa da yaşanan ve onlarca kişinin öldüğü terör saldırısına karşı, bir çok ülkede olduğu gibi biz de Vali Bey ile Şehitler Köprüsünün rengini Fransız bayrağı rengi ile ışıklandırdık. Köprüde sorun var diye bir telefon geldi, bende sandım ki ışıklandırmada bir sorun var. Meğerse bu hainler köprüyü kapatmışlar. Darbe girişimi olduğunu köprüye geldiğimde anladım. Değerli Anamurlular, 4 yıl önce, darbe gecesi, ben İstanbul Vali Yardımcısıydım. Ben şimdi ekranlarda gördüğünüz bu görüntülerin bizatihi içinde, canlı tanığı olarak bulundum. 15 Temmuz gecesi, saat 17:00’de  valilikten ayrıldım. Valilikten ayrılırken her şey çok normaldi.  En ufak bir olağan üstü durum yoktu. Saat 18:00’de vali beyle telefonla görüştüm. Fransa Konsolosluğunun bir sorunu vardı. Fransa da bir terör saldırısı olmuştu, onunla ilgili taziye ve dayanışma için Şehitler Köprüsü’nün rengini Fransa Bayrağının renkleri haline getirme talimatı vermişti Vali Bey, onunla ilgili talimat vermiştim.  Şimdi ekranlarda fark etmiyorsunuzdur. Ama darbenin olduğu gece köprünün rengi Fransa Bayrağı rengindeydi.  Eve gittim. Saat 20:00 gibiydi.  Yine her şey normaldi. Kızımla sinemaya gittik.  Sinemaya giderken de her şey normaldi. Ama saat 22:00 gibi mesajlar gelmeye başladı.  Benim telefonuma düşen ilk mesajda, köprüde… Köprü ibaresi geçince ilk mesajda, aklıma ilk köprünün renkleri geldi.  Bir problem mi var acaba renklerde diye, ama hepinizin bildiği o tanklar ve kapatma gibi mesajlar gelince, sinemayı terk ettim. Ve özel kalem müdürünü aradım.  Bana dedi ki, Valilikteyiz, darbe girişimi var, hemen araçlarınızı çağırın, bizden talimat bekleyin dedi ve ben eve geçtim” ifadelerini kullandı.

“BU TÜR HAİNLERE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“İkinci kez aradığımda, çatışmaya hazırlanıyoruz, Valilik işgalle karşı karşıya. Darbeciler valiliğin önünde. Mesajıyla bizden ikinci bir emir bekleyin ve gelmeyin dendi. Hemen eve geçtim ve Valilikten emir beklemeye başladım. Bu arada birkaç görüşme yaptım. Darbe tüm şiddeti ile artık televizyonda, anonslarla çok açıktı. Ve Hava limanına gittim.  Birçok İstanbullunun yaptığı gibi. Hava limansına gittiğimde tanklar vardı. Tankların önünden geçtim, canlı olarak gördüm, VİP’e gittiğimde, vipin ışıkları kapatılmış ve önünde 100-150 tane vatandaşımız toplanmış bekliyor.  Sivil plakalı bir araçla gittik. Şoför beni tanıttı. Vatandaş alkışladı, yanımdan ayrılmadı. Beraber VİP’e girdik, ışıkları açtırdım.  Kapalıydı ışıklar” diyen Kaymakam Gültekin, “Hava limanında benden başka vali yardımcısı yoktu. Bütün görevliler benimle beraber hava limanında bir harekat planı yapmaya başladı. Hava limanının yetkili personeli gelmeye başladı. Yetkililerin bana ilk verdiği bilgi, efendim henüz işgal edilmedi burası. Ama her an gelebilirler. Çünkü uçuşlar durmuş ve kule işgal altındaydı. Önünde tanklar vardı. Bir süre sonra Hava limanı Mülki İdare amiri de geldi. Birlikte bir planlama yaptık ve ben üç gün Havalimanı’ndan ayrılmadım. Ordaydım üç gün boyunca. Dehşetti. Cumhurbaşkanımız geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ve sizlerinde izlediği o görüntüler, tankların geçişi, bombalanıyormuş gibi çıkarttığı seslerle oluşan panik ve hakikaten dehşet gecesi vardı. Bir darbe girişimi yoktu bir darbe vardı. Gözü kan bürümüş. Gerçekten hainler vardı karşımızda. Ama bence darbeyi engelleyen vatandaşlarımız. Elinde Türk Bayrağıyla Cumhurbaşkanımızın  liderliğinde ve mesajıyla Hava limanına gelip darbecilerin karşısına durmasıydı. İstanbul’un her noktasında İstanbullu o kararlı duruşunu gösterdi.  Evet. Şehitler verdik. Çok büyük acılar çektik, gazilerimiz oldu ama şu an sizlerle birlikte Anamur’da da görüyorum ki, 4. Yılında biz Anamurlular olarak buradan Tüm Türkiye’ye aynı mesajı paylaşıyoruz. Bu tür hainlere asla izin vermeyeceğiz. Bizim tavrımız mazlum milletlere örnek olacak ve bundan sonra bu ülkede darbe asla olmayacak” şeklinde konuştu.  

KILINÇ: “MİLLET HAİNLERE İZİN VERMEDİ”

Programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise, “Ülkemizin ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve millet iradesine kasteden fetöcü hainler tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, kahraman gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Bu aziz millet binlerce yıllık tarihi boyunca kendisine vurulmak istenen hiçbir prangayı kabullenmemiş, kendisini esaret altına almak isteyenlere karşı hiçbir zaman boyun bükmemiştir. Mazisi binlerce yıl ile ifade edilen kahraman Türk Askeri’nin içerisine sızan fetöcü hainler, 15 Temmuz gecesi milletimizi iradesi dışında bir yapıya teslim etmek istemiş, ancak bu aziz millet hainlerin kurşunlarına karşı bedenlerini siper ederek, emellerine ulaşmalarına müsaade etmemiş, kendilerinden sonrası için ihanet planı içerisinde olan hainlere de ibret olacak şekilde bir direniş örneği sergilemiştir. Rengini, Çanakkale’de, Anafartalarda, Conkbayırı’nda şehadete eren kahramanlardan, 10 aylık Bedirhan Bebekten, 15 yaşındaki Eren Bülbül’den, Kahraman Astsubayımız Ömer Halisdemir’den ve daha binlerce şehidimizden alan Al Bayrağımızın namusuna halel getirmemiş, ülkemizin, devletimizin ve milletimizin birliğini, yine milletimizin azim ve kararlılığı korumuştur. Ülkemizin ve milletimizin istikbali için kendi istikballerinden vazgeçen 251 vatan evladımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA