KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ!


Vekaletle kurban bağışı çağrısında bulunan Erdemli Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “Dini bir vecibe hassasiyetiyle kurbanlarını kesmek ve ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen vatandaşlarımızın ‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ sloganı ile gönüllerinde paylaşma hissiyatının canlandırılmasının amaçlanıyor. Söz konusu çalışmaların taşra teşkilatı İl ve İlçe Müftülükleri ile din gönüllüsü personelden oluşturulan komisyonlar marifetiyle yürütülüyor. Yurt içi vekâlet kurban hisse bedelinin 975 TL, yurt dışı 825 TL olarak belirlendi” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2020 Cuma 14:05

Adem GÜNEŞ

Türkiye Diyanet Vakfı Erdemli Şube Başkanı ve Erdemli Müftüsü Dr. Hayri Erenay Vekaletle Kurban organizasyonu hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Türkiye Diyanet Vakfı Erdemli Şube Başkanı ve Erdemli Müftüsü Dr Hayri Erenay, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Yurtiçinde ve Dünyanın 149 Ülkesinde kesilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, kurbanlarını vekaletle kestirmek isteyen vatandaşlarımızın bağışladığı kurbanlarını, dini usullere uygun ve en güvenilir şekilde kesmek ve ihtiyaç sahiplerine etlerini dağıtmak üzere, Vekaletle Kurban Hizmetleri Organizasyonu çalışmalarına Erdemli’de başladıklarını belirterek; “2020 Yılı Vekâletle Kurban Hizmetlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülüyor. Dini bir vecibe hassasiyetiyle kurbanlarını kesmek ve ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen vatandaşlarımızın ‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ sloganı ile gönüllerinde paylaşma hissiyatının canlandırılmasının amaçlanıyor” diye konuştu.

YURT İÇİ VEKÂLET KURBAN HİSSE BEDELİNİN 975 TL, YURT DIŞI 825 TL

Söz konusu çalışmaların taşra teşkilatı İl ve İlçe Müftülükleri ile din gönüllüsü personelden oluşturulan komisyonlar marifetiyle yürütüldüğünü ifade eden Erenay,  “Yurt içi vekâlet kurban hisse bedelinin 975 TL, yurt dışı 825 TL olarak belirlendi. Kurban Bağış bedelleri, anlaşmalı bankalar, online bağış, PTT Şubeleri, TDV Şubeleri, il ve ilçe müftülükleri ve cami görevlileri vasıtasıyla 30 Temmuz 2020 Perşembe günü akşamına kadar ilgili hesaplara ulaştırabilirler. Vatandaşlarımızın 0.324.5151835 numaralı Müftülük telefonundan vekâletle kurban ve diğer dini konularda soru ve taleplerine cevap alabilecekler. İlçemizde kesilecek canlı kurbanların kesimi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını sağlamak amacıyla da, Müftülük bünyesinde ekipler oluşturulmuştur. Geçtiğimiz yıl vekaletle kurban kesimi organizasyonunda nüfusuna göre bağışta Türkiye birincisi olan hemşerilerimi kutluyorum. Erdemli için verilen vekaletle kurbanlar Erdemli’de kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere ekiplerimiz sayesinde ulaştırılmakta, ayrıca kesilen kurbanların hepsi dijital kayıt altına alınarak vekalet veren hayırsever vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır. Hayır sahipleri ile ihtiyaç sahibi fakir fukara ile mülteci din kardeşlerimizin gönül bağını kuracak olan bu güzel organizasyonun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA