Bizim sağlığımız sizin ocağınızdan daha önemli!


Anamur’da yapılacak mermer ocağına Mersin Valiliği ÇED gerekli değildir diyerek yeşil ışık yaktı ancak bölge halkı konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyetini pankartlarla karşılayan köylüler, ‘Köyümüzü bize dar etmeyin’, ‘Mermer ocağı kurdurtmama, zeytine toz kondurtmam’, ‘Muzuma, Zeytinime ve Yeşilime dokunma’, ‘Bizim sağlığımız sizin ocağınızdan daha önemli’ pankartları taşıyarak tepkilerini dile getirdiler.

 

Tarih : 17 Temmuz 2020 Cuma 14:08

Necdet TAŞ

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Ovabaşı Muhtarı Gani İmdat ve Korucuk Muhtarı Halit Şimşek, Anamur’un Korucuk mahallesinde açılması planlanan mermer ocağıyla ilgili olarak Mersin Valiliğince verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ karanın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Mersin 2 İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme keşif yapılmasına karar verince keşif mahallinde toplanan Korucuk ve Ovabaşı köylüleri ile çevreciler, keşif heyetini, bölgelerinde mermer ocağı istemediklerini belirten döviz ve pankartlarla karşıladılar.

İMDAT: “BİZİ BURADAN KİMSENİN KOVMAYA HAKKI YOK”

Ovabaşı Muhtarı Gani İmdat, “ Bizler mermer ocağı ile yaşam alanlarımızın kirletilmesini, tarımımızın yok edilmesini istemiyoruz. Bizim başka göçecek yerimiz yok. Burada yaşamak zorundayız. Mermer ocağı açılırsa çileğimiz, muzumuz, narenciyemiz toz altında kalacak. Ayrıca yer altı ve yer üstü sularımız zehirlenecek. Su kaynaklarımız yer değiştirecek. Belki de susuz kalacağız. Bizi buradan kimsenin kovmaya hakkı yok. Muhtar olarak vatandaşların hakkını savunmak için dava açtım. Buraya mermer ocağı açmak isteyenlerden rica ediyorum. Lütfen bizi zehirlemeyin, bize köylerimizi dar etmeyin” dedi. ‘Köyümüzün doğal güzellikleri eşsiz’

ŞİMŞEK: “MERMER OCAĞI AÇARAK BİZİ MAĞDUR ETMESİNLER”

Korucuk köyü muhtarı Halit Şimşek de “Köyümüzde mermer ocağı açılmasını asla istemiyoruz. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Mermer ocağı açarak bizi mağdur etmesinler. Köyümüzün doğal güzellikleri eşsizdir. Ruhsat sahası içinde tescil edilmemiş tarihi eser kalıntıları da vardır. Bunların tescil edilmesi için köy muhtarı olarak Müze Müdürlüğü’ne dilekçe verdim. Tarihi ve doğal zenginlikleri olan köyümde mermer ocağı açılmaması için ben de dava açtım. Köy halkı da mermer tozu altında kalmamak için mermer ocağı açılmasını asla istemiyor” diye konuştu.

“BU KÖTÜLÜĞE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyesi de olan davacıların avukatı Avukat Seyda Afyoncu Top ise; “Keşif sırasından heyet tarafından 1. Derecede doğal sit alanı olan Köşekbükü Mağarası’nda da incelemeler yapılmış ve Korucuk Köyü’ndeki mağaranın uzantısı niteliğinde olduğunu düşündüğümüz doğal yapıların olduğu bölge gösterilmiştir. Açmış olduğumuz dava haklı ve yerinde bir davadır. Mersin Valiliğince alınan karar yetersiz ve eksik incelemeye dayalıdır. Keşif sırasında bunu bir kez daha anladık. Kış aylarında Karadeniz Bölgesi’ne benzerliğiyle dikkat çeken, çok özel bir doğaya sahip olan Korucuk Köyü ile taşla yaşam bulup tarihi binlerce yıla uzanan Ovabaşı Köyü’ne yapılmak istenen bu kötülüğe izin verilmeyeceğini düşünüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA