Mersin Üniversitesi Girişim Limanı’nda düzenlenen çalıştayda sosyal sorunlar kapsamında sosyal hizmet uzmanı ve öğrenci buluşması gerçekleşti. Programın genel çerçevesi ile ilgili gerekli bilgiler aktarıldıktan sonra açılış konuşmalarına yer verildi.
“KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAK İSTEMİYORUZ”
Çalıştayda ilk olarak Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Duygu Hıdıroğlu söz aldı ve katılımcılara Girişim Limanı’nı tanıtarak merkez hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ardından Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmeti Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Manolya Karaoğlan söz alarak “Her yıl Mart ayının üçüncü Salı günü gerçekleşen bu özel günde sizlerle birlikte olabilmenin sevincini yaşıyoruz. Sosyal hizmet alanında emek veren tüm çalışanların Dünya Sosyal Hizmet gününü kutluyorum. Bu yılın teması yeni bir eko sosyal dünyayı birlikte inşa etmek ve kimseyi geride bırakmamak” dedi.
ADİL TOPLUM VURGUSU
Çağ Üniversitesi Sosyal Hizmetler Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emine Saraç ise düzenlenen çalıştayın önemine vurgu yaparak öğrencilerin de etkin bir şekilde düşünce üretebilmelerine olanak tanınmasının çok değerli olduğunu belirtti. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Gör. Mehmet Enes Salkın ise, sosyal hizmetin daha insancıl ve adil bir toplum yaratmak için; insanların karmaşık sosyal problemlerini çözme kapasitesini arttırmaya adanmış bir meslek olduğunu söyledi. Çalıştaya Mersin Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Dr. Öğr. Gör. Mehmet Enes Salkın, verimli bir çalıştay olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın ilk oturumunda; moderatörlüğünü sosyal hizmet uzmanlarının yaptığı “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Sorunları, Engellik ve Sorunları, Gençlerin Bağımlılık ve Psikolojik Sorunları, Yaşlılık ve Sorunları, Göç ve Göçmen Sorunları, Çocuk Sorunları, Yoksulluk ve Sorunları” başlıklarındaki yedi ayrı sosyal sorunla ilgili çalıştay grupları, toplantı ve müzakereler gerçekleştirdi. Grup toplantılarının ardından gerçekleştirilen müzik dinletisi sonrasında ise, Psikiyatrist Dr. Oğuzhan Doğan, katılımcılara “Gençlerde Madde Bağımlılığı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İkinci oturumda toplantı sonuç raporlarının sunulmasının ardından genel bir değerlendirme yapıldı. Katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle birlikte çalıştay sona erdi.