image

Okunma : 359  Tarih : 21.06.2024  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

BAYRAM VE SONRASINDA ZAMLAR

 

16-19 Haziran tarihlerinde Kurban bayramını idrak ettik.

 

Yaz sıcaklarına denk gelen bu bayram öncesinde okullarda da karne dağıtım törenleri vardı. Öğrenciler karnelerini alıp tatile çıkarken hükümette tatili 9 güne çıkararak piyasaya  bir nevi ekonomik gelişim sağlamış oldu.

 

Parası olan  deniz kıyılarına gitti, fazla parası olmayan yaylalara ve köylere gitti. Şehir merkezlerinde kalanlar ise nem ve sıcaktan muzdarip dışarı çıkamaz hale geldi.

 

Bayram notlarımız da hayli birikti.

 

Bunları ele alalım..

 

xx

 

KURBAN DERİSİ ÇÖPE ATILDI

 

Bu yıl Türk Hava Kurumunun kurban derilerini toplama işinden vazgeçmesi nedeniyle kurban derileri çöpe atıldı.

 

16-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Kurban bayramında Türkiye genelinde

 

 kurban derisi toplanmadı. Mersin’de, ilçelerde ve Tarsus’ta kurban  derileri ya gömüldü, yada çöpe atıldı.

 

 Kurban bayramında Türkiye genelinde kurban derisi toplanmadı. Tarsus’ta kurban derileri toplanmazken, kesilen hayvanların derileri  koktu.

 

Bir zamanlar uğruna kavgaların yaşandığı deri toplama işi bu yıl ihaleye katılımın az olması ve katılan firmalar maliyetin altında fiyat vermesi nedeniyle THK deri toplama işinden vazgeçti. Bu nedenle kurban kesen vatandaşlar, derilerini ya toprağa gömdü, yada çöpe attılar.

 

xx

 

ULAŞIMA ZAM

 

Bayramda ücretsiz ulaşım imkanı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde ulaşım hizmeti veren  otobüsler taşıma ücretine zam yaptı. Normal tarifede ücret 21.5 TL oldu. Mersin’de dolmuş ücretleri de 25 TL oldu.

 

Bu arada Tarsus’ta şehir içi taşıma ücretleri de zamlandı. Daha önce 14 TL olan  sivil taşıma ücreti 20 TL’ye çıkarıldı.  Öğrenci ücreti ise 15 TL’ye çıkarıldı.

 

Yeni zamlı tarifeden uygulamaya geçildi.

 

Bu da bayram sürprizi oldu.

 

xx

 

EKMEK DE ZAMDAN NASİBİNİ ALDI

 

Mersin’de geçtiğimiz gün ekmek fiyatı 10 TL’ye çıkarıldı.

 

Mersin’in en büyük ilçesi konumundaki Tarsus’ta da ekmek fiyatlarında  yeni ayarlama yapıldı. En son 9 TL olarak belirlenen ekmek fiyatı pideciler dışında uygulanamazken, yeni bir zam talebi daha geldi. Fırıncıların zam talebi üzerine Esnaf Birliği,  ekmeğin fiyatını Mersin ve Çamlıyayla’da olduğu gibi Tarsus’ta da 10 TL’ye çıkardı. Belediye ekmeğinin 4.5 TL den 5 TL’ye çıkarılması yanında normal ekmek hala 7.5 TL’den satılıyor. Ancak fırıncılar arasındaki rekabet devam ettiği için bazı yerlerde ekmek 5 TL, bazı yerlerde 6 TL, bazı yerlerde ise 7.5 TL’den halka ulaştırılıyor. pide imal eden fırınlar ile çeşit ekmek üretenler  9 TL fiyatı uygularken yeni zamla ekmek fiyatı Tarsus’ta da 10 TL oldu. Yeni zamlı tarifenin ne zaman uygulanacağı henüz bilinmiyor.

 

xx

 

Diyeceğim o'dur ki:

 

Piyasada hemen hemen hergün her ürün ve hizmete zam geliyor. Haliyle Mersin, Tarsus ve diğer ilçelerimizde de insanlar bu zamlardan nasibini alıyor.

 

Bu kez yapılan zamların bayrama denk gelmesi, adeta bayram şekeri sürprizi yapmış oldu.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA