Çukurova kötü başladı: 90-55


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Safiport’a konuk olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, rakibine 90-55 yenildi. İlk sayılarını Sinem’in turnikesiyle bulan Çukurova, 1’inci periyotu 28-13, devreyi ise 51-33 yenik kapattı. 2’nci çeyrekte de etkili bir oyun sergileyemeyip mücadelenin son bölümüne 73-47 geride giren ÇBK, parkeden 90-55 mağlup ayrıldı ve seride 1-0 geriye düştü. Serinin 2’nci maçı Perşembe günü 19.00’da yine Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanacak.

 

Tarih : 11 Mayıs 2022 Çarşamba 10:56

Hüseyin KIRKGÖZ

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Safiport'a konuk olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, rakibine 90-55 yenildi. Sakatlıkları bulunan Fagbenle ve Hayes'ten yoksun karşılaşmaya çıkan Çukurova Basketbol, Shavonte Zellous, Sinem Ataş, DeWanna Bonner, Esra Ural Topuz ve Nika Baric 5'i ile başladı. Ev sahibi Fenerbahçe Safiport ise maça Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Satou Sabally, Kiah Stokes ve Alina Iagupova beşiyle başladı.

FENERBAHÇE MAÇA HIZLI BAŞLADI

Alina Iagupova ve Sinem Ataş’ın karşılıklı isabetiyle başlayan mücadelede Kayla McBride ve Olcay Çakır Turgut’la bir ritim bulan Fenerbahçe 7-2’lik üstünlüğü yakaladı. Fenerbahçe’yi Tenis Boner’la durdurmaya çalışan Mersin ekibine Satou Sabally ve Kayla McBride’la nefes aldırmayan Fenerbahçe Safiport, farkı 8 sayıya çıkardı (12-4). Çeyreğin devamında Elizabeth Williams gibi uzun oyuncusuyla pota altını domine eden Fenerbahçe benchten gelen Alperi Onar ile saha içinde yüksek yüzdeyle oynayan Alina’nın da katkısıyla ilk çeyreği 28-13 önde tamamladı.

İKİNCİ ÇEYREKTE FARK AÇILDI

İkinci çeyreğe Elizabeth Williams ve Olcay Çakır Turgut’la hızlı başlayan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımı 19 sayılık bir fark yakaladı (32-13). Rakibin bu bölümdeki ilk sayıları Boner ve Shavonte Zellous’tan geldi (32-18). İlk periyoda oranla daha üretken olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi; Esra Ural Topuz ve Zellous’la farkı eritme adına hamleler yapsa da; Fenerbahçe Satou Sabally’nin boyalı alan performansıyla TV molasına 39-26 önde girdi. Moladan Elizabeth Williams’la dönen sarı lacivertliler, Kayla McBride’ın yakaladığı seriyle son 1:30’luk bölüme önemli bir skor avantajıyla girdi (48-30). Soyunma odasına 51-33’le önde giren Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol özellikle ribaund (20) ve asist (15) istatistikleriyle de dikkat çekti. 3 sayı çizgisinin gerisinden yüzde 28 ortalamayla oynayan Fenerbahçe, yüzde 68’lik 2 sayı performansı sergiledi.

SHAVONTE ZELLOUS VE DEWANNA BONNER YETMEDİ

Üçüncü çeyrekte ilk basket Asena Yalçın’ndan geldi (51-36). Kayla McBride’ın isabetiyle başlayan Fenerbahçe çeyrekte Alina Iagupova ve Elizabeth Williams gibi skorerlerle ilk 5 dakikayı 64-43 önde geçti. Tam saha baskıyla oynayan sarı lacivertliler çeyrekte rakibin top kaybı (14) da dikkat çekerken final periyoduna 73-47 önde giren taraf Fenerbahçe oldu. Elif İstanbulluoğlu, İdil Saçalır, Banu Şimşek gibi genç oyuncuların süre aldığı final periyotunda da skor avantajını koruyan Fenerbahçe Safiport parkeden 90-55 galip ayrıldı ve final serisinde 1-0 öne geçti. Temsilcimiz Çukurova’da Shavonte Zellous 19, DeWanna Bonner 13, Asena Yalçın ve Esra Ural Topuz 8’er sayıyla maçı tamamlarken, ev sahibi Fenerbahçe’de ise Williams 21, McBride 21, Iagupova 13, Sabally 10, Olcay 8, Manolya 8 sayı ile oynadı. Final serisinin ikinci maçı 12 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da bir kez daha Metro Enerji Salonu’nda oynanacak. 5 maç üzerinden oynanacak Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off turu final etabında 3 galibiyet alan takım şampiyonluğunu ilan edecek.

SALON: Metro Enerji

 HAKEMLER: Kaan Büyükçil, Göksun Öz, Berk Kurtulmuş

 FENERBAHÇE SAFİPORT: Satou Sabally 10, Manolya Kurtulmuş 8, Olcay Çakır Turgut 8, İdil Saçalır, Alperi Onar 2, Elizabeth Williams 21, Tuğçe Canıtaz 1, Kayla McBride 21, Alina Iagupova 13, Banu Şimşek, Elif İstanbulluoğlu 2, Kia Stokes 4,

 ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ (ÇBK) MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ: Asena Yalçın 8, Shavonte Zellous 19, Şevval Akalan 3, Yeliz Doğan, Fatmanur Karakaş, Sinem Ataş 2, Elanur Menteş, DeWanna Bonner 13, Esra Ural Topuz 8, Nika Baric 2,

 1'İNCİ PERİYOT: 28-13

 İLK YARI: 51-33

 3'ÜNCÜ PERİYOT: 73-47

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA