Anamur için imzalar atıldı


Anamur Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Protokolü İçin İmzalar Atıldı Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın girişimleri ile başlatılan Organize sanayi bölgesi kurulumu için Mersin Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Protokolü imzalandı.

 

Tarih : 6 Ekim 2022 Perşembe 12:59

Haber Merkezi

Mersin Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, , Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin YİKOB İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Oğuz Kahraman, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Adem Şen katıldı.

BAŞKAN KILINÇ: “ANAMUR’A HAYIRLI OLSUN”

Toplantıda, Anamur’da kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında değerlendirmelerde bulunulurken, kuruluş protokolü için ilk imzalar atıldı. Sürecin başından sonuna takipçisi olduğunu belirten Başkan Kılınç: “İlçemiz Anamur’u tarımın yanı sıra sanayinin de önemli merkezlerinden birisi haline getirmek için ilçemizde bir OSB olması gerektiğini düşünerek çalışmaları başlatmıştık. OSB’nin yapılacağı 660 dönümlük arazinin tahsisinden, OSB için gerekli olan ÇED raporlarının alınmasına kadar hemen her aşaması ile yakından ilgilendik. Hatta belediyemizin sorumluluk alanında bulunmamasına rağmen inisiyatif kullanarak ÇED raporu ve diğer işlemler için belediyemizin kasasından 350.000 TL’yi aşkın para harcadık. Şu anda OSB’nin kurulabilmesi için gerekli prosedürleri tamamlamak üzereyiz. Prosedürlerin tamamlanmasından sonra inşaatına başlayacağımız Anamur Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

TORUNOĞLU: “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur İlçemizde Güneybahşiş Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan ve Yer seçimi kesinleşen Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Kuruluş Protokolünün imza altına alınması ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Başkan Torunoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Anamur İlçemizde Güneybahşiş Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan ve Yer seçimi kesinleşen Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Kuruluş Protokolünün imza altına alınması toplantısı 04.10.2022 tarihinde  Mersin Valimiz  Sn, Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında Mersin Valiliği Toplantı Salonunda  yapılan toplantıda , Anamur Ticaret ve Sanayi Odamızın da Kurucu olduğu Kurucu ortaklar Protokolü imza altına alındı. Odamız Adına Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Adem Şen’in katıldığı toplantıya  Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin YİKOB İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Oğuz Kahraman, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül katılmış olup, Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetinde Odamızın 2 temsilci ile temsil edilmesi kararlaştırılmıştır. Mersin Valiliğimizce bildirilecek hesaba Odamız adına her bir temsilci için 258.000,00.-TL toplamda 516.000,00.-TL katılım payı yatırılacaktır. Yapımına en kısa sürede başlayacak olan Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin İlimize Bölgemize Anamur ve Bozyazı İlçelerimiz ile Üyelerimize hayırlı olmasını ve Kazançlarına katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Destek ve katkılarını esirgemeyen Bakanımız  Sn, Lütfi Elvan’a , Milletvekillerimize , Mersin Valimiz Sn, Ali Hamza Pehlivan’a , Anamur Kaymakamımız Sn, Bilal Bozdemir’e , Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn, Vahap Seçer’e , Anamur Belediye Başkanımız Sn, Hidayet kılınç’a Bu aşamaya gelmesinde emeği geçen İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarına ve Anamur Ziraat Odasına Emeği geçen herkese Şahsım ve Camiam adına teşekkür eder, Şükranlarımı arz ederim.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA