Başkandan kavga uyarısı!


Erdemli İlçesi’nde Alibeyli ile Güzeloluk Mahalleleri arasında oynanan Mahalleler Arası Kaymakamlık Futbol Turnuvasındaki gerginlik Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın gözünü korkuttu. Tarsus Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Futbol Turnuvasının başlamasına günler kala turnuvaya katılacak takımlara sağduyu çağrısında bulunan Başkan Boltaç, “Köyler arası futbol turnuvası kayıtlarımız başladı. Bu konuda bir uyarı yapmak istiyorum. Bu kardeşiniz bu memleketin evladı. Biz bu memlekette daha önce de köyler arası turnuvalar düzenledik. Fakat üzülerek söylüyorum ki futbol barışı, kardeşliği, bir arada olmayı, spora teşvik etmeyi amaçlarken maalesef uygunsuz davranışlara yönelinmesi ile köyde yaşayan vatandaşlarımızda doz artınca sinirler geriliyor, kavga - dövüş ortamı oluyor. Ben bunu istemiyorum” dedi.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 14:04

Necdet TAŞ

Tarsus’ta belediye tarafından düzenlenen ve başvuruları 15 Temmuz’da sona erecek olan Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası öncesi katılımcılara ‘kavga’ uyarısı geldi! Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Kavga istemiyorum” diyerek bu tarz görüntülerden kaçınılması için çağrı yaptı. Hatırlanacağı üzere Erdemli İlçesi’nde Alibeyli ile Güzeloluk Mahalleleri arasında oynanan Mahalleler Arası Kaymakamlık Futbol Turnuvasında gösterilen iki kırmızı kart sonrası bir futbolcu hakeme yumrukla saldırmış, bunun üzerine karşılaşma iptal edilmişti. Maçın iptal olmasının ardından tribünlerden ayrılan iki takım seyircileri çıkışta tekmeli yumruklu kavgaya tutuşmuş, kavga jandarma ekiplerinin araya girmesi ile sona ermişti.

 “BEN TARSUS’TA NE KAVGA NE DÖVÜŞ İSTİYORUM”

Tarsus Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Futbol Turnuvasının başlamasına günler kala turnuvaya katılacak takımlara sağduyu çağrısında bulunan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’tan, sağduyu çağrısı geldi. Görevdeki 100 günü ile ilgili düzenlediği basın toplantısında köylere uyarılarda bulunan Boltaç, “Köyler arası futbol turnuvası kayıtlarımız başladı. Bu konuda bir uyarı yapmak istiyorum. Bu kardeşiniz bu memleketin evladı. Biz bu memlekette daha önce de köyler arası turnuvalar düzenledik. Fakat üzülerek söylüyorum ki futbol barışı, kardeşliği, bir arada olmayı, spora teşvik etmeyi amaçlarken maalesef uygunsuz davranışlara yönelinmesi ile köyde yaşayan vatandaşlarımızda doz artınca sinirler geriliyor, kavga - dövüş ortamı oluyor. Ben bunu istemiyorum. Ben Tarsus’ta ne kavga ne dövüş istiyorum, köyler arası turnuvada burada oynayacak ve taraftarlarının olduğu takımlarla milli birlik beraberlik duygularımızın kaynaştığını görmek istiyorum. Kazanabiliriz de kaybedebiliriz de maksat spor, maksat bir arada olmak. Bu konuda bana çok fazla uyarı geldiği için uyarmak istiyorum. Tarsus’ta yaşayan tüm vatandaşlarımıza tüm sporcu kardeşlerimize bu anlamda beni, kendilerini, mahallelerini mahcup etmesinler. Günün sonunda kazanan bir kişi olacak, herkeste onun elini kaldıracaktır diye umut ediyorum. Lütfen birbirimiz ile kavga dövüş içine girmeyelim” dedi.

KAYITLAR BAŞLADI

Tarsus Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Futbol Turnuvasının bu yıl ki organizasyonu için kayıtlar 15 Temmuz’da sona erecek. Bu yıl da heyecan dolu anlara tanıklık edilmesi beklenen turnuvaya kayıt için ayrıntılı bilgi: 0533 093 69 90 nolu telefondan alınabilecek. Turnuvaya Tarsus’a bağlı 60’ın üzerinde köy takımının katılmasını beklenirken kur çekiminin 17 Temmuz’da yapılması planlanıyor. Turnuva kapsamında ilk karşılaşmanın 20 Temmuz’da oynanması hedeflenirken, eleme maçları Faruk Sodan, Kırklarsırtı, Mithatpaşa ve Erkut Kuzeyman sahalarında, yarı final ve final maçı ise Burhanettin Kocamaz Stadı’nda oynanacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA