MERCEK Kursları gelir kapısı oluyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde ‘Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri’ kursu alan kadınlar, Sayapark AVM’de kurulan stantlarda çantadan kırlente, sepetlerden takılara kadar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Kursiyerler hem gelir elde etmenin, hem de ürünlerini görünür kılmanın mutluluğunu yaşadı. Stantlar hafta sonu boyunca ziyaretçileri ağırlayacak.

 

Tarih : 13 Temmuz 2024 Cumartesi 12:57

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğini öne çıkarmak ve görünür kılmak için kadın üreticilere stantlarda yer vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde ‘Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri’ kursu alan kadınlar, Sayapark AVM’de kurulan stantlarda çantadan kırlente, sepetlerden takılara kadar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. MERCEK kursiyerleri aynı zamanda girişimcilik eğitimi de aldı. Kendi işletmelerini kurarken, aldıkları eğitimin çok faydasını göreceklerini söyleyen kursiyerler, hem gelir elde etmenin hem de ürünlerini görünür kılmanın mutluluğunu yaşadı. Stantlar hafta sonu boyunca açık kalacak ve kursiyerler dönüşümlü olarak stantlarda yer alacak.

TALAYHAN: “KADINLARA YÖNELİK KURSLARIMIZ DEVAM EDECEK”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, MERCEK’te kursiyerlerin var olan yeteneklerinin farkına varmalarını sağladıklarını ve bu yetenekleri kurslarla geliştirdiklerini belirterek, “Açtığımız kursların sonrasında girişimcilik eğitimleriyle kursiyerlerimizi destekleyip, sahada kendilerine gelir elde edebilecekleri alanlar açıyoruz. Bunlardan biri de kursiyerlerimizin kendilerini geliştirdikleri ve yeteneklerini ortaya koydukları alanlarda stant açmaları oldu” dedi. MERCEK’te açılan kursların gelir elde edilecek eğitimler olarak, iş kapısı yarattığını da belirten Maya, “Onları mesleki anlamda gelir elde etmeleri konusunda da desteklemeye devam ediyoruz” diye konuştu. MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde görev yapan ‘Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri’ Kursu Öğretmeni Emine Talayhan, MERCEK’te kadınlara makrome örücülük ve sepet örücülük alanlarında kurslar verdiklerini kaydederek, “Bunun gibi çeşitli kurslarımız var. Adım adım ilerleyeceğiz ve önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi. Büyükşehir’in sağladığı imkânlarla, kadınların yaptıkları ürünleri satıp gelir elde edebildiğini de belirten Talayhan, “Hepsi de el emeği göz nuru ürünler. Kadınlar için güzel bir imkân oldu. Bunun için de Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KADINLAR, KENDİLERİNE SUNDUĞU İMKANDAN MEMNUNLAR

Daha önce dikiş eğitimi aldığını, fakat MERCEK’te bunu geliştirdiğini belirten kursiyerlerden Nuran Mengütay, “Kıyafet, kırlent, masa örtüleri ve çantalar üretiyoruz. Satışlarımız da oluyor, çok memnunuz. Belediyemizin bize verdiği stantlarda, yaptığımız ürünleri satışa çıkarmak için geldik. Başkanımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. MERCEK’te aldıkları el işi kursu sayesinde dikiş alanında profesyonelleştiğini ve yakında kendi işletmesini açmak istediğini söyleyen kursiyerlerden Rabia Kılıç, “Daha önce evde çanta yapıyordum, ama daha modern ve temiz işçilik olması için eğitim alıp kendimi geliştirmek istedim. MERCEK’te kendimi geliştirdikten sonra, yaptığım işçiliğin kalitesi arttı. Yurtdışından bile sipariş almaya başladım. Kendi sayfamı kurdum. Tasarımlarımı yapıyorum. Ayrıca girişimcilik dersi de aldım. Yer açtığımda bana çok faydası olacak” dedi. Kursiyerlerden Ayten Acer Kanun ise, yaz dönemlerinde MERCEK kurslarına katıldığını belirterek, “Aile bütçesine katkı amaçlı buradayım. Büyükşehir Belediyesi’nin bize verdiği stantlarda ürünlerimizi sergiliyoruz. Çok büyük destekleri var, çok teşekkür ediyoruz. Hem iş hayatına katılmamız anlamında, hem de psikolojik olarak çok faydalı oluyor” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA