CHP’li Başarır; “Erken seçim var”


Partisinin Mersin İl Danışma Kurulu toplantısına katılan CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Yapılacak ilk genel seçimde, erken mi olur zamanında mı olur? Tartışma bu. Ama size bir söz veriyorum ki 2028’de olmayacağı kesin. Türkiye’de erken seçim olacağını şimdiden müjdeliyorum” dedi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2024 Cumartesi 18:05

Necdet TAŞ

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, partisinin il danışma kurulu toplantısına katıldı. CHP’nin yıllar sonra ilk kez ülke genelinde birinci parti olmasının gururunu yaşadıklarının altını çizen Başarır, “Bu gururu hep beraber yaşadık. Bitti mi? Asla. Yapılacak ilk genel seçimde, erken mi olur zamanında mı olur? Tartışma bu. Ama size bir söz veriyorum ki 2028’de olmayacağı kesin. Türkiye’de erken seçim olacağını şimdiden müjdeliyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZİM BELEDİYELERİMİZDEN TASARRUF YAPMANIZA GEREK YOK”

CHP’li milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) zorlu ve ciddi bir mücadele verdiğini ifade eden Başarır, “Ciddi bir mücadele veriyoruz mecliste. Gelen yasalar felaket. Bir tasarruf paketi çıkardılar. Nereden başladı Cumhurbaşkanı. Büyükşehir Belediyelerinin aydınlatmayla ilgili kesintilerini yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarmış, beyefendiye de yetki vermişler yüzde 60’a çıkarabilir diye. Yahu tasarrufu neden bizim belediyelerimizden yapıyorsun. Sen ABD’ye karayolundan sonra havadan konvoy yapıyorsun 5 uçakla gidiyorsun. Finlandiya devlet başkanı da o toplantıya gidiyor, tarifeli uçak bulamıyor. İsveç başbakanını arıyor uçağında yer var mı diye. Bu milli geliri kişi başına 80 bin dolar olan Finlandiya, geliri 4 bin dolar olan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı da utanmadan sıkılmadan 5 uçakla gidiyor ABD’ye. Tasarrufu nereden yapıyor? Belediyelerden. Bizim belediyelerimizden tasarruf yapmanıza gerek yok bizim belediye başkanlarımız zaten tasarruf yapıyor. Tasarruf yaptığımız için 3 çeşit yemeği 15 liraya veriyoruz, en ucuz ulaşımı veriyoruz, burs veriyoruz, yurt veriyoruz. Veriyoruz da veriyoruz” dedi.

“HAYVANLARI ÖLDÜREN YASAYA KARŞI ÇIKACAĞIZ”

Önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelmesi beklenen, sokak köpeklerinin öldürülmesini ön gören yasa tasarısıyla ilgili partisinin görüşlerini de paylaşan Başarır, “Uyutma kelimesini çıkarmışlar, ötanazi kelimesini getirmişler. Ya anlıyorum sizin zeka seviyeniz belli de bu toplumun zeka seviyesi sizin zekanızın üzerinde. CHP ve milletvekilleri bu ülkede ağaçların, doğanın, insanların da milletvekilidir. Hayvanları öldürmek isteyenler bilsin ki bu yasaya karşı direneceğiz. Köpekleri öldürtmeyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla, il ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte bu hayvanları yaşatacağız” dedi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olduğu dönemde partiden ihraç edilen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başarır,  “Başta Atatürk ve İnönü olmak üzere bu partide genel başkanlık yapan isimlere sonsuz sevgi ve saygı gösteririz. Bu partinin bir üyesi, bir milletvekili onlara hakaret ederse de onların yakasına yapışırız. Bu liderlerimizden birine hakaret edenin yaptığı yanına kar kalmaz, parti gereğini yapar. Öyle bir karar verilir ki hiç kimse cesaret edemez. Herkes haddini bilecek” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA