Kocamaz; “15 Temmuz’u unutturmayacağız”


15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’dan dersler çıkartacağız. Öncelikle devlet yönetiminin hafife alınamayacağını, gafletle dalaletle bir devletin yönetilemeyeceğini, devletin ve devlet kurumlarının bazı paralel yapılara teslim edilemeyeceğini, ”Ne istedilerse verdik!” diyerek devlet içinde alternatif yandaş yapılar oluşturulamayacağını iyi öğreneceğiz” dedi.

 

Tarih : 15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:06

Necdet TAŞ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu dönemde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Kocamaz, “Bugün 15 Temmuz. Demokrasimize sahip çıkışımızın, hain fetö darbe girişimine karşı dik duruşumuzun, direnişimizin 8. yıldönümü. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’dan dersler çıkartacağız. Öncelikle devlet yönetiminin hafife alınamayacağını, gafletle dalaletle bir devletin yönetilemeyeceğini, devletin ve devlet kurumlarının bazı paralel yapılara teslim edilemeyeceğini, ”Ne istedilerse verdik!” diyerek devlet içinde alternatif yandaş yapılar oluşturulamayacağını iyi öğreneceğiz” ifadelerini kullandı.

“YAŞANAN HER OLAYDAN DERSLER ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ”

“Aziz Atatürk, yıllar öncesinden bu günleri görmüş, devleti yönetenlerin gaflet, dalalet ve hatta hiyanete düşebileceğini belirterek, gençleri uyarmış. Bu nedenle de Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet etmiştir. Yaşanan her olaydan dersler çıkarmak zorundayız. Şayet dersler çıkarmaz isek, tarih tekerrür eder” uyarısında bulunan Kocamaz, “ Zira tarih, yaşanan olaylardan ders çıkarılmadığı için tekerrür eden olaylardan ibarettir. Sevgili Dostlar; 15 Temmuz’da yaşananları bir daha yaşamak istemiyorsak, o tarihi unutmadan ve de bir kez daha gaflete düşmeden, o geceden ibret alarak, Demokrasimize ve Laik Cumhuriyetimize sımsıkı sarılmalı ve daima uyanık olmalıyız. Üzülerek belirtmeliyim ki, bugün için 15 Temmuz’dan yeterince dersler çıkarabildiğimizi söylememiz maalesef mümkün değil. Bugün okullarımızda gençlerimize yönelik olarak ortaya konulan tedrisat ve yapılmak istenen uygulamalar maalesef 15 Temmuz’dan hiç bir ders alınmadığının en açık göstergesi. Yazıktır… Günahtır…  Bu Ülkeyi işgalden kurtaran Ceddimiz, bu Aziz Vatan topraklarını bizlere emanet ederken aymazlık yapın, gaflete düşün, bir guruba ya da zümreye peşkeş çekin diyerek kan dökerek, can vererek, bedenini siper etmedi” dedi.

SURİYE POLİTİKASINA TEPKİ

Hükümete Suriye politikası ve mülteciler üzerinden yüklenen İYİ Partili Kocamaz, “Üzülerek belirteyim ki, şu anda yapılan hatalardan zerre kadar ders alınmamış, en hafif ifadeyle düştüğümüz gaflet ve içi boş hayaller neticesinde, BOP Projesi kapsamında, fiili olarak hem de savaşmadan işgal edilmiş bir ülke konumundayız. Ne deniyordu o günlerde. “Şam’da Emevi Camii’nde Cuma namazı kılacağız!” Bugün maalesef tüm Camilerimizde Suriye’liler Cuma namazı kılıyor. Ülkemiz bugün sorunlar yumağı haline gelmiş durumda. Ve bu günkü iktidarın 22 yılda Ülkemiz getirdiği nokta bu. Rabbim öncelikle Milletimizi, özellikle de gençlerimizi korusun. Onlara akıl fikir versin. Ülke yönetimini teslim edecekleri doğru kişileri seçme konusunda isabetli kararlar vermeyi nasip etsin. “Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan ettirmesin!” Ülkeyi yönetenleri de, bugüne kadar düştükleri yanlışlardan bir an evvel döndürsün. Bu vesile ile 15 Temmuz hain fetö darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, Gazilerimize de hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. Rabbim o gece yaşananları Milletimize bir kez daha yaşatmasın” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA