Adana, havalimanı için eylemde!


Adana Havalimanı’nın çevre iller ile birlikte yaklaşık 10 milyon insana hizmet verdiğini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Devlet büyüklerimiz ’Adanalı ne isterse o olacak’ dedi ya. Ben de inanıyorum ki bu havalimanı kapanmayacak" dedi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2024 Pazartesi 12:15

Karalar: "Bu havalimanı kapanmayacak"

Adana Havalimanının yolcu trafiğine kapatılarak uçuşların Mersinden yapılacağının açıklanması ve ardından Havalimanının taşınma işleminin başlamasının ardından Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve beraberinde protokol, vatandaşların da katılımıyla Adana Havalimanı'nın kapatılmaması için havalimanı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Adanalılar ne isterse biz onu yaparız" ifadelerini hatırlatan Karalar, Adanalıların Cumhurbaşkanı'nın sözüne güvendiklerini ve havaalanının kapatılmayacağına inandıklarını söyledi. Basın açıklamasının ardından ise Başkan Karalar, protokol ve vatandaşlar ile birlikte yürüyüş gerçekleştirdi.

"10 MİLYON KİŞİYE HİZMET EDEN BİR HAVALİMANI"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar basın açıklamasında konuşmasında kamuoyuna değinerek, “Kıymetli kardeşlerim biz aslında sadece vekillerle, belediye başkanlarıyla birlikte bir basın açıklaması yapalım istedik tabii havaalanımız Adana'mız çok önemli bir değeri olduğu için Adana burada. Şimdi konuşmalarda önce bizim bütün arkadaşlarımızın, milletvekillerimizin ve benim yaptığım açıklamalar var. Kamuoyunda geç kaldınız, ses çıkarmıyordunuz diye laflar var bize karşı. Oysa bu işle ilgili en hassas davranan bizim milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız. Her fırsatta havalimanıyla ilgili açıklamalar yaptık. Ve iki sene önce yine bundan daha büyük bir kalabalıkla sanıyorum ya 6-10 Haziran 2022’de  yine burada havaalanıyla ilgili bir açıklama yaptık. Bizim halkımız, kamuoyumuz bazı şeyleri kaçırıyor. Biraz da bence hem vekillerimize hem bize haksızlık yapılıyor. Havaalanıyla ilgili her fırsat açıklama yapan bizim arkadaşlarımız, Cumhuriyet Halk Parti'nin önemli yöneticileri” ifadelerini kullandı.

“ONLARA İNANMAK İSTİYORUZ”

Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin dışında bir kesimden de havalimanıyla ilgili bir açıklama çok duymadıklarını iddia eden Karalar, “Ama biraz sonra izleteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ulaştırma Bakanı'nın Adana isterse bu havaalanı kapanmayacak diye söylemleri var, onu izleteceğiz. Ve bekliyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi havalimanı kapanmayacak. Onlara inanmak istiyoruz. Özellikle sizden rica ediyorum CHP’li belediyeler ve milletvekilleri haricinde havaalanın kapanmasını istemeyen bir açıklama neredeyse yok. Bu havalimanı çok stratejik öneme sahip. Depremde çok kısa sürede afetzedelere buradan yardım gitti, arama kurtarma ekipleri gitti şimdi ise 40 km öteye gidiyor. Türkiye’nin her yeri deprem bölgesi, buradan 40 km öteden mi hızlı yardım edersiniz buradan mı.  Hatay’a, Kahramanmaraş’a, Osmaniye’ye hizmet ediyor. Topladığınız da yaklaşık 10 milyona yakın topluluğa hizmet eden bir havalimanı burası. Memleketin kaynakları çar çur edilmesin. Bu havalimanı hem stratejik öneme sahip hem NATO’ya kayıtlı hem de vatandaşımız çok kısa sürede bu havalimanına ulaşıyor.  Adana havalimanı yazısının kalkmasını istemiyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA