Mezitli’ye ’Sağlığı Geliştiren Belediye Belgesi’


Sağlık Bakanlığı’nın ‘sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak’ amacıyla başlattığı SAGEP Projesi kapsamında Mezitli Belediyesi, kültürden sanata, sağlıktan spora, çevre, doğa ve insan odaklı projeleriyle ‘Sağlığı Geliştiren Belediye Unvanına layık görüldü. Mersin ilinde "Sağlığı Geliştiren Belediye" sertifikası alan ilk belediye, Türkiye genelinde ise 8. belediye oldu.

 

Tarih : 5 Ağustos 2024 Pazartesi 14:39

 Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi, Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü "Sağlığı Geliştiren Belediye Programı" kapsamında büyük bir başarıya imza attı. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından yapılan incelemeler ve Mezitli Belediyesi’nin farklı tesislerine yapılan ziyaretler sonucunda, Mezitli Belediyesi 2023 yılında Mersin ilinde "Sağlığı Geliştiren Belediye" sertifikası alan ilk belediye, Türkiye genelinde ise 8. belediye oldu. Projeye yönelik yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren Mezitli Belediyesi, bu unvanı almaya hak kazandı. Altyapı ve halk sağlığına yönelik projeleri, park ve yeşil alanları, spor tesisleri, sosyal hizmet merkezleri ve sağlıklı yaşam projeleri, uzmanlar tarafından takdir aldı. Mezitli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün başvurusu ve yıllık denetim sebebiyle yapılan ziyaretlerin sonucunda Mersin'in "Sağlığı Geliştiren Belediye" unvanına sahip tek kurumu oldu.  Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, elde edilen bu başarıyı değerlendirirken, "Sağlık, toplumumuzun en temel ihtiyacıdır ve belediye olarak vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu unvan, bizim için büyük bir onur ve aynı zamanda sorumluluk. Sağlık hizmetlerimizi daha da geliştirerek, vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA