Silifke Festivali Satranç Turnuvası başlıyor


Bu yıl 1-6 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kapsamında Satranç Turnuvası düzenlenecek. Yine festival kapsamında yurt içi ve yurt dışından çok sayıda halk oyunları ekipleri ve halk dansları topluluğu gösterilerini sunacak.

 

Tarih : 23 Ağustos 2024 Cuma 12:54

Haber Merkezi

Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin bu yıl daha coşkulu ve dolu dolu geçeceğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut; festival etkinlikleri içerisinde satranç turnuvası yapılacağını belirtti. Festival etkinlikleri içerisinde yer alan ve satrancı yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen turnuva hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Kentimizde her türlü spora önem veriyoruz. Satranç, insan hayatının yansıması olarak ortaya çıkan bir zekâ oyunudur. Satrancın daha gelişmesi, yaygınlaşması ve özellikle çocuk yaşta başlanılması çok önemli. Bu zamana kadar satranca verdiğimiz destek bundan sonra da devem edecektir. Silifke’de bugüne kadar birçok kategoride turnuvalar düzenledik. Birçok okulumuz ve sporcularımız satranç alanında önemli başarılar yakaladı. Buda şunu gösteriyor ki Silifke satrançta büyük bir ilerleme kaydetmiş durumda. Satrancı herkese sevdirmemiz gerekiyor. Tabi ki bu önemli zekâ sporu olan satrancı çocuklarına aşılayan ailelere ve öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Böyle etkinlikler sayesinde zeki, akıllı, atak ve genç nesiller yetişecektir. Çocuklarımızın başarısı hepimizi mutlu etmektedir. Yaş kategorilerine göre düzenlenen turnuvalarda çocuklarımızın ve sporcularımızın üstün başarı göstereceklerine inanıyorum. Emeği geçen satranç hakemlerine, temsilcilere ve turnuvalara katılacak bütün sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum’ dedi.

MÜZİK VE FOLKLOR FESTİVALE RENK KATACAK

Yine Festivalde, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda halk oyunları ekipleri ve halk dansları topluluğu gösterilerini sunacak. Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin bu yıl daha coşkulu ve dolu dolu geçeceğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut; ‘Festivalimize yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklarımız, dansları ve halk oyunları gösterileriyle renk katacaklar’ dedi. Silifke Belediyesi tarafından 1-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Müzik ve Folklor Festivali’ne katılmak üzere Gaziantep Halkoyunları Grubu, İstanbul Folklor Kurumu Halkoyunları Grubu, İzmir Halkoyunları Grubu, Rusya Halkoyunları Topluluğu, Makedonya Halkoyunları Topluluğu, Mut Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Bulgaristan Halkoyunları Topluluğu, Gürcistan Halkoyunları Topluluğu ve KKTC İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu gibi yurt içinden ve yurt dışından gelecek birçok grup, birbirinden değişik gösterileriyle festivale renk katacak. Gösterilerine kortej geçişiyle başlayacak konuklar, gerek Göksu Aile Çay Bahçesindeki festival alanında gerekse farklı mahallelerde ve düzenlenen etkinliklerde sunacakları gösterilerle, farklı ülke ve şehirlerin kültür ve oyunlarını izletme imkânı sunacaklar. Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, her yıl olduğu gibi bu yılda Müzik ve Folklor Festivali etkinliklerine katılacak konukların Silifkelilere farklı kültürleri görme imkânı sunacağını kaydetti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA