Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı


Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.Mersin’deki törende konuşan Valisi Ali İhsan Su, öğretmenlerin her insanın hayatında mutlaka izi olduğunu söyledi. Öğretmenlerin rol model olduğunu vurgulayan Su, "Öğretmenlerimiz öğrencilerin hayatına dokunur, onları hayata kazandırır. Onların karakterini en güzel şekilde oluşturur" dedi.

 

Tarih : 25 Kasım 2019 Pazartesi 12:56

Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunmasıyla başlayan tören, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, öğretmenler gününe özel video gösterimi yapıldı. Törende konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, öğretmenlerin her insanın hayatında mutlaka izi olduğunu söyledi. Öğretmenlerin rol model olduğunu vurgulayan Su, "Öğretmenlerimiz öğrencilerin hayatına dokunur, onları hayata kazandırır. Onların karakterini en güzel şekilde oluşturur" dedi.
 

“ÖĞRETMENLER, EĞİTİM SİSTEMİNİN TEMEL YAPI TAŞLARIDIR”

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da öğretmenlerin, eğitim sisteminin temel yapı taşları olduğunu belirtti. "Öğretmenlik, kendi canından olmayanı canın yapabilmektir" diyen Koca, "Öğretmen hem mazidir hem gelecektir. Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır, tesirlerinin nerede biteceği asla tahayyül edilemez. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan bu mesleği icra eden bütün meslektaşlarım, vatan toprağımız üzerinde şanlı bayrağımızın dalgalandığı her köşede birer meşale gibi parlamaktadırlar" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Vali Su, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim etti. Çeşitli yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, öğretmenler korosunun konseriyle sona erdi.

ERDEMLİ'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Erdemli ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İlk olarak ilçe sahilindeki Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından da program 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük yaptı. Açıkyörük, "Bu kutsal mesleği elbetteki bir programla hatırlamak, onun önemini anlamak açısından yeterli olmayacaktır. Ancak birlik ve beraberlik sağlamak, sorunlarımızı konuşmak ve çözüm yolları aramak, en önemlisi de öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı bir hale gelmesini sağlamak önem arzetmektedir. Onun için her 24 Kasım biz öğretmenler için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir" dedi. Program okunan şiirler ve skeçlerle devam etti. Mesleğe yeni adım atan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Emekliye ayrılan öğretmenlere de Erdemli Kaymakamı Avni Kula tarafından plaket verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere hediyeleri takdim edildi.

BOZYAZI'DA DA TÖRENLE KUTLANDI

Bozyazı ilçesinde de, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Gazi Kırlangıç’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından, kutlamalara Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonu'nda devam edildi. Buradaki törende konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Kırlangıç, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının, öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu söyledi. Öğretmenlerin, milli birlik ve beraberliğin teminatı olduklarını vurgulayan Kırlangıç, "Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, saygı ve sevgi ile anıldığı, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu güzel bir gündür. İnsan, öğretmen sayesinde ancak ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir. Öğretmen bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, öğretmen de öyle can verir bir topluma. İnsanlık öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. Öğretmen, öğrencilerine ve bütün topluma aydınlanmada liderlik yapma misyonunun sahibidir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Lütfiye Keskin Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları, terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmenlerin yaşamlarından alıntıların yapıldığı ‘gölge oyunu’ ile öğretmen ve öğrenci ilişkilerinin hicivli şekilde anlatıldığı tiyatro oyunları sergilendi. Emekli olan ve 'Hizmet Şeref Belgesi' alan öğretmenlere belgelerinin verildiği tören, protokol tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okullara madalya ve kupalarının verilmesiyle sona erdi. (İha)

 

Paylaş :
Etiketler :  Öğretmenler Günü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA