BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK?


Mersin’de eski Mezitli Mahallesi sınırları içerisinde tüm çabalara rağmen engellenemeyen ağaç katliamı devam ediyor. Geçtiğimiz yıl deniz manzaralı 15 dekarlık orman katledilmiş ve narenciye bahçesine çevrilmişti. Yetkililerin ilgisizliği nedeniyle yine aynı mahallede bu sefer 70 dekarlık karaçam ormanları kesildi. Ağaç katliamına tepki gösteren mahalle halkı, “Bu mafyaya, bu katliama kim dur diyecek? Bunları hangi makama ve kime şikayet edeceğiz? İlgili kurumların ilgilisizliği devam ederse bu katliam devam eder. Suçlular cezalarını çekmedikçe bunlar devam edecek. Bizler gelecek nesillere çorak arazi mi bırakacağız? Dev beton kuleleri mi bırakacağız? Bunlar milli servet ve milli servetimiz gözümüzün önünde katlediliyor” diyerek, tepkilerini dile getirdiler.

 

Tarih : 23 Aralık 2019 Pazartesi 13:36

Necdet TAŞ

Mersin’de eski Mezitli Mahallesi sınırları içerisinde tüm çabalara rağmen engellenemeyen ağaç katliamı devam ediyor. Geçtiğimiz yıl deniz manzaralı 15 dekarlık orman katledilmiş ve narenciye bahçesine çevrilmişti. Yetkililerin ilgisizliği nedeniyle yine aynı mahallede bu sefer 70 dekarlık karaçam ormanları kesildi.

BİNLERCE KARAÇAM ORMANI KESİLDİ

Mersin’in ormanlık alanlarında meydana gelen ağaç katliamı bu sefer Mersin’in Mezitli İlçesine bağlı Eski Mezitli Mahallesi’nde meydana geldi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl, Eski Mezitli Mahallesinde bulunan 15 dekarlık alanda, içerisinde çam, okaliptüs, çınar gibi farklı türlerde 300 ağacın olduğu orman bir gecede kesilerek yok edilmişti. Gelen ihbar üzerine bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, katliamı belgeleyerek, yetkilileri göreve davet etmişti. Arazi mafyası bu sefer 70 dekarın üzerinde bir alanda yer alan ormanlık alanı Cumartesiyi Pazara bağlayan gece kesti.

“ARAZİ MAFYASINDAN BIKTIK USANDIK”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu,  “Mersin’in ormanlık alanlarında meydana gelen ağaç katliamı bu sefer Mersin’in Mezitli İlçesine bağlı Eski Mezitli Mahallesi’nde meydana geldi. Gerçekten bir terör. 70 dekarın üzerinde bir alanda yer alan ormanlık alan Cumartesiyi Pazara bağlayan gece kesildi. Bu görüntü karşısında yetkililer ne diyecek? Vatandaşlarımızın ihbarıyla olay yerine geldik. Gördüğümüz görüntü karşısında adeta kanımız dondu. 50-60 yaş arasındaki binlerce ağaç kesilmiş. Bu bir ya da iki kişinin yapabileceği bir iş değil. Bu tamamen mafya işi. Arazi mafyasının dışında bunu kimse yapamaz. Bu kadar ağaç kesilirken orman koruma memurları neredeydi? Bu bölgede sürekli tekrarlanan bir olay. Bu da kanunlarımızdaki eksikliklerden kaynaklanıyor. Yetkililer bir an önce buraya gelip yapılan ağaç katliamını görsün. Bizler yerinde gösterelim. Bu kıyım durdurulsun. Yeter artık sürekli tekrar edilen bu katliam durdurulsun. Adamlar koskoca ormanı motorlu testere ile kesiyor ama ne hikmetse Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı orman koruma memurlarının ruhu duymuyor. Kesilen ağaçlara bakıyoruz çoğu 60 yıllık karaçam ağaçları. Adamlar o kadar cesaret almış ki Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeni diktiği ağaçları bile kesmiş. Bu arazi mafyasından bıktık usandık. Adamlar ormanları kesip ya da inşaat alanı yapıyor ya da narenciye bahçesi. Bu mafyaya, bu katliama kim dur diyecek? Bunları hangi makama ve kime şikayet edeceğiz? İlgili kurumların ilgilisizliği devam ederse bu katliam devam eder” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZA ÇORAK ARAZİ M BIRAKACAĞIZ?”

“Suçlular cezalarını çekmedikçe bunlar devam edecek. Bizler gelecek nesillere çorak arazi mi bırakacağız? Dev beton kuleleri mi bırakacağız? Bunlar milli servet ve milli servetimiz gözümüzün önünde katlediliyor” diyen Gılıçoğlu, “Öyle ‘Ağaç dikiyoruz, orman yetiştiriyoruz’ demekle olmuyor. Önce var olan ormanlarımıza sahip çıkalım. Ağaçlar kesiliyor, 1 gün sonra ormancılar gelip tespit yapıyor. Sonra da para cezası tamam bitti gitti. Bu mu yani çözümünüz? Her şey para cezasıyla bitmiyor. Para cezaları caydırıcı bir şey değil. Zaten parası olan adamlar bu ağaçları kesiyor. Bu tamamen organize bir suç şebekesinin işi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Bakanımız ve Sayın Valimize sesleniyorum; lütfen bu katliamı yapanlara en ağır cezayı verin. Yoksa bu katliam durmayacak. Ben öncelikle burada yaşayan vatandaşlardan başlayarak tüm halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve resmi kurumların orman alanlarımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Çevreci kuruluşlardan da orman alanlarımız için hassasiyet göstermesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Mezitli, Ağaç Katliamı,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA