Mut’ta yağışlardan zarar görenlere devlet sahip çıktı


Mersin’in Mut ilçesinde Ocak ayında meydana gelen aşırı yağışlardan dolayı evleri zarar gören 52 aileye 143 bin 500 lira yardım yapıldı.

 

Tarih : 25 Şubat 2020 Salı 13:49

Mut Kaymakamı Muammer Köken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin mahallelerde yaptığı incelemelerde, 52 vatandaşın genellikle evlerinin, bazı ailelerinin ev eşyaları ve temel gıda maddelerinin zarar gördüğünü, bazı ailelerin ise geçimlerini temin ettikleri hayvanlarının telef olduğunu tespit ettiklerini söyledi. 4 evin tamamen yıkıldığını belirten Kaymakam Köken, “Zararların tespit edilmesi neticesinde, sorunların çözümü için çalışmalar hemen başlatıldı. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardımlar Genel Müdürlüğünden zararların giderilmesi için kaynak talebinde bulunuldu. Temin edilen kaynağın ise ivedi olarak mağdur ailelere ulaştırılmaya başlandı. Zararların gönderilmesi amacıyla kimi ailelere inşaat malzemesi, çatı malzemesi, kimi ailelere ise nakdi yardımlar olmak üzere toplam 143 bin 500 lira tutarında yardım yapıldı" dedi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA