Hakemine sahip çık Mersin!


Trendyol 1. Lig’in 4. haftasında Amed Sportif Faaliyetler ile Kocaelispor arasında oynanan ve Amedspor’un 3-0 kazandığı maçın Hakemi Oğuzhan Aksu, Bitlisli olması ve Akdeniz Belediyesi’nde çalışmasından dolayı sosyal medyada adeta linçe uğradı. Maçın 19. Dakikasında Kocaelispor’un 9 kişi kalmasını hakeme bağlayan Kocaelisporlu taraftarlar Aksu’yu taraf tutmakla suçladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bu linçe katılırken, DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ise Mersin Bölgesi hakemi Oğuzhan Aksu’ya sahip çıktı.

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 15:56

Necdet TAŞ

Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında Amed Sportif Faaliyetler ile Kocaelispor arasında oynanan karşılaşmanı yankıları sürüyor. Şanlıurfa’da oynanan maç Amedspor’un 3-0’lık üstünlüğüyle sona ererken maçın skorundan çok maçın hakemi Oğuzhan Aksu konuşuldu. Mersin bölgesi hakemi olan Aksu, Kocaelispor'a ilk 19 dakikada gösterdiği 2 kırmızı kart gösterdi. Otoriterlerin kırmızı kartlar konusunda haklı bulduğu Aksu, hem Bitlisli olması hem de DEM Partili Akdeniz Belediyesi personeli olması nedeniyle adeta haksız bir lince maruz kaldı.

KOCAELİSPORLU FUTBOLCUDAN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

Kocaelisporlu futbolcu Ahmet Oğuz, “Hakem sonuçta doğulu, nasıl oluyor da böyle bir maça atanabiliyor be bunu anlamıyorum” diye tepki çeken bir açıklama yaparken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Aksu’ya yönelik sosyal medya linçine katılarak, “Kocaelispor-Amedspor maçında yaşanan rezalet konusunda soruşturma açılmaz ise bu liglerin barış içinde sona ermesi zorlaşır. TFF’nin derhal harekete geçmesi gerekiyor. Kocaelispor’a yapılan haksızlık giderilmeli” dedi. Karşılaşma sonrasında basın toplantısında konuşan Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, da hakem Oğuzhan Aksu ve TFF'ye sert tepki göstermiş, “Bugün futbol hakkında konuşulacak bir şey yok, Türk futbolu adına çok üzgünüm” ifadelerini kullanmıştı.

DEVA PARTİLİ EKMEN SAHİP ÇIKTI

Mersin kamuoyu kentin hakemine yönelik lince sessiz kalırken, Aksu’ya DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen sahip çıktı. Hem Aksu’ya sahip çıkan hem de Kocaelisporlu Ahmet Oğuz’un açıklamalarına tepki gösteren Ekmen, “Mersin Bölgesi Hakemlerinden Oğuzhan Aksu’ya yönelik yapılan sporun ruhuna aykırı bu açık ayrımcılığı şiddetle kınıyorum. @TFF_Org ve @PFDK5 bu açıklamayı centilmenlik ve mevzuat açısından ele almazsa yol olur. Artık taraflar hakemin performansından çok bölgesiyle(!) ilgilenmeye başlar” ifadelerini kullandı.

AMEDSPPOR’DAN AÇIKLAMA

Kocaelispor maçı ve sonrası yaşananlarla ilgili bir açıklama da Amedspor’dan geldi. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Kocaelispor karşılaşmasının ardından, tarafımıza yönelik oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarını hayret ve esefle karşılıyoruz. Futbol kamuoyunda tarafsız herkesin kabul ettiği doğru hakem kararları üzerinden dahi, yalnızca rakibin Amedspor olması nedeniyle algı yaratma çabalarına girişenler bilmelidir ki; biz sahada kalmaya ve sadece futbola odaklanmaya devam edeceğiz. Kocaelispor teknik direktörünün ve bazı futbolcularının maç sırasında ağza alınmayacak küfürler etmesine rağmen karşılaşmayı tamamlayabilmeleri, aslında onların ne kadar kollandığının bir kanıtıdır. Yıllardır ayrıcalıklı muameleye alışmış bu kesimler, adil bir yönetimle karşılaştıklarında bile, yalnızca rakip Amedspor olduğu için mağlubiyeti kabullenemeyip her türlü yalan ve manipülasyona başvurmaktan çekinmiyorlar. Nitekim Kocaelispor oyuncusu Ahmet Oğuz’un “Maça neden doğulu bir hakem atanıyor?” şeklindeki açıklaması, Amedspor’a karşı yıllardır taşıdıkları zihniyeti açıkça ortaya koymaktadır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA